Fritidsförvaltningen stänger samtliga inomhusanläggningar
2021-01-13 21:15

I och med de nya restriktionerna som folkhälsomyndigheten och regeringen meddelat så har fritidsförvaltningen i Umeå kommun valt att följa dessa och stänga samtliga inomhusanläggningar och Umedalens IF har också valt att följa detta. Umeå Fritid avbokar alla halltider tills vidare (som kortast till 24 januari).

Här kan ni ta del av beslutet https://www.umea.se/upplevaochgora/foreningarforeningsliv/arkivforeningar/fritidsforvaltningenstangerallainomhusanlaggningar.5.acd98cd17683246938118.html

Utomhusaktiviteter typ bandy tränar dock vidare enligt tidigare.

Ni ledare behöver inte avboka något, de löser Umeå Fritid själva.

Föreningen uppmuntrar till egen fysisk aktivitet under denna period, i hemmet samt utomhus på ett smittsäkert sätt.

Vi följer förstås utveckligen gällande folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer, och uppdaterar er när något nytt sker.

Samarbete med RF-SISU och registrering av lärgrupper
2020-11-27 08:11

Vår förening har sedan länge haft ett väl utvecklat samarbete med RF-SISU Västerbotten och det samarbetet fortsätter. Tillsammans med dem arbetar vi med utbildning, utveckling och folkbildning i våra verksamheter med bland annat lärgrupper.

2020-11-23 11:48

UIF har skrivet ett treårigt nytt sponsoravtal med Swoosh.  Förutom föreningen stöttar Swoosh våra ungdomslag födda 2009-2013 med 2.000 kr per lag.

Swoosh Sverige AB är ett heltäckande miljöteknikföretag. Swoosh är ett modernt miljötekniskt företag som arbetar med avancerade tjänster inom sanering, stamrenovering, högtrycksspolning, inspektion, rådgivning och förebyggande åtgärder. Vi täcker hela Norrland plus Mälardalen. Våra uppdragsgivare är stora och små företag, industrier, offentlig sektor och privata hushåll.

Skärpta allmänna råd - hur påverkas UIF:s verksamhet
2020-11-10 21:32

Folkhälsomyndigheten har idag skärpt restriktionerna i Västerbotten. För idrotten gäller nu att avstå från idrottsträningar, matcher och tävlingar, med undantag för träning för barn och unga, och för dem som utövar idrott som sitt yrke.

Fram till den 8 december gäller

De lokala råden gäller från och med idag, 10 november, till och med 8 december, och påverkar i hög grad på vilka sätt idrott kan utövas och bedrivas i länet den närmsta tiden. Kärnan i restriktionerna är att undvika fysisk kontakt med andra personer än de som man bor med. Det innebär bland annat att avstå från idrottsträningar i grupp, matcher och tävlingar, vilket omfattar alla, med undantag för träning för barn födda 2005 eller senare samt de som utövar idrott som sitt yrke.

Orientering
Dubbla DM guld i orientering till Emilia Wikström, UIF
2020-10-15 15:13, Orientering

Orienteringssäsongen 2020 har som för alla andra idrotter varit ovanlig och anpassad efter Covid-19. Men till skillnad från inomhusidrotter har orienteringen faktiskt haft ett ökat intresse och fler än tidigare har provat på vår skogssport. En av alla de familjer som deltagit i vår verksamhet under året, och som varit extra engagerade är familjen Wikström med barnen Viktor, Emilia, Julia och Mollie. Viktor och Emilia har tävlingsdebuterat i sina åldersklasser det här året och gjort detta mycket framgångsrikt. Bäst lyckades Emilia, som vann DM guld både på medeldistans och långdistans i D 10. Detta ville vi från föreningen uppmärksamma lite extra då inga prisutdelningar skett i samband med tävlingarna detta år utan deltagarna fått åka hem direkt efter målgång. Men nu fick Emilia motta sina välförtjänade guldmedaljer av sektionens ordförande Annika Manni samt huvudstyrelsens ordförande Mikael Berglund, och övriga syskon fick ett uppmuntranspris för sina också goda insatser. Så vi i UIF orientering gläds, trots pandemin, över stort intresse och fina framgångar detta år och hoppas fortsatt intresse även nästa!

Annika Manni, ordförande UIF orientering

Riktlinjer Covid 19 Musköten
2020-10-09 11:49
NU har vi tagit fram uppdaterade riktlinjer för verksamheten på Musköten gällande Covid 19 smittan. Den stora skillnaden är att vi sklijer på entre och hemgång till och från omklädningsrummen, för att minska trängseln i entren till Musköten. Reglerna finns anslagna på Musköten och bilägges i länken nedan. Nu hjälps vi åt, ledare, aktiva och föräldrar för att minska risken för smittspridning.

Styrelsen Musköten.

Riktlinjer »
2020-10-01 20:46
Länsförsäkringar Västerbotten ny sponsor för Umedalens If. Ett 1-årigt avtal har tecknats med LF Västerbotten.
Friidrott
Blommor och presenter
2020-08-19 20:23, Friidrott
Jessica Edlund, Helena Karlsson, Mikael Berglund ordf, Joel Reinholdsson
I kväll passade styrelsen på att uppmärksamma UIF:s duktiga friidrottare efter helgen framgångar vid SM-tävlingarna i Uppsala. Jessica Edlund till vänster och Joel Reinholdsson till höger, flankerar Helena Karlsson som ordförande Mikael Berglund passade på att uppmärksamma för ett långt engagemang som ledare, tränare och pådrivare i friidrottssektionen. Jessica satte ett prydligt personligt rekord på specialdistansen 1500 m, räckte dock inte till medalj men en finfin 4:e placering. Joel tog hem föreningens första manliga medalj i parasportsklassens 100 meter. Vi ser framemot nya press och medaljer. Grattis.
Fotboll Pojkar och Flickor födda 2013
2020-04-22 12:51, Fotboll
Fotbollsplanerna har tinat fram och därmed har utomhusaktiviteterna börjat komma igång. Umedalens IF ambition är nu att starta upp träningsgrupper för barn födda 2013.
Köp digitala Bingolotter genom Umedalens IF
2020-04-08 15:51