SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
UMEDALENS IF
BADMINTON - BANDY - BORDTENNIS - FOTBOLL - FRIIDROTT - GYMNASTIK/DANS - ORIENTERING - SKIDOR - VETERANER

2024-07-03 11:07
 
Friidrott
Nya medaljer för Reinholdsson
2024-07-01 07:35, Friidrott
Joel Reinholdsson fortsätter att samla medaljer. Arkivbild VK.

Joel Reinholdsson, Umedalens IF, fortsätter sin goda vana att bärga medaljer på mästerskap. I helgens SM i Uddevalla blev det två guld och ett silver för para-atleten.

 

Länk till VK

UIF Ekonomisk Stödfond
2024-06-24 16:37

Vi är en förening som står för allas rätt till idrott och alla som vill ska därför ha möjlighet att idrotta i Umedalens IF. Familjens ekonomi ska inte vara ett hinder. Arbetslöshet, sjukdom eller förändringar i familjesituationen kan drabba alla. Ibland drabbas man också av plötsliga utgifter och vid sådana tillfällen kan det vara svårt att få pengarna att räcka till. När det sker är det inte alltid helt enkelt att prioritera barnens avgifter för dess idrottande. 

 

För att söka medel från vår stödfond så behöver ni fylla i ett formulär. KLICKA HÄR för att komma till formuläret. Ni hittar även formuläret på hemsidan högst upp i Toppmenyn. 

 

Endast en person per ansökan. Önskas stöd sökas för flera i familjen så behöver ni göra ytterligare en ansökan för den/de personen.

 

  • Ni kan ansöka om ekonomiskt stöd till medlemsavgift, träningsavgift, klubbkläder och/eller cup/lägeravgift.
  • UIF:S Ekonomiska Stödfond bidrar med max 2/3-delar av totalsumman för sökt stöd. Vid särskilda skäl kan detta omprövas och Stödfonden står för 100 %.
  • Fler än ett barn per familj kan beviljas stöd.
  • Stöd ges endast mot befintliga fakturor/aviseringar från föreningen eller när det finns en planerad inbetalning till lagkassan för att täcka t.ex klädinköp, cudeltagande. 
  • Stöd från fonden ges inte retroaktivt eller i förskott. 
  • Ansökan är hemlig - inga andra än beslutsgruppen för UIF:s Ekonomiska Stödfond vet vem som söker och det kommer inte att synas för t.ex gruppledare. Beslutsgruppen består av föreningschef, föreningskassör samt ekonomiansvarig i aktuell sektion. 

 

Fotboll
Fotbollens Dag på lördag, VFF firar 100 år!
2024-06-13 17:27, Fotboll

Tillsammans med Västerbottens FF bjuder vi in till Fotbollens Dag nu på lördag på Umedalens IP!

VFF fyller 100 år och detta vill vi uppmärksamma med massor av fotbollsmatcher, prova-på-aktiviteter och en välladdad kiosk.

 

Fullspäckat med matcher mellan kl 10:00-18:00 där vi har kiosken öppet hela dagen.

Mellan kl 11:00-14:00 kan ni testa på lite kringaktiviteter som vårt Damjuniorlag guidar er i.

Testa på speedshooting, fotbollsdart och 3v3-plan under denna tid!

 

Fri entré till Herrlagets match i Division 4 med start kl 14:00 mot Morön BK i division 4.

 

Varmt välkomna att fira Fotbollens Dag med oss!

 

Parasport Challenge Umeå Friidrott 25 maj 2024
2024-05-17 15:36

Kom och prova friidrott på Campus friidrottsarena (intill IKSU)

lördag 25 maj kl 10-14.

Alla kan vara med!

 

Vad vill du prova på?

Längdhopp, kula, löpning, Frame Running eller kanske visselspjut?

Alla som provar på får sitt eget deltagarkort som pryds med en guldstjärna när du provat en friidrottsgren. 

 

Du behöver inte anmäla dig till Prova på.

Vill du tävla anmäler du dig via denna länk

 

Dagen avslutas med vattenkrig klockan 14.00 för de som vill!

(Medtag egen vattenflaska och torra kläder om du vill vara med på vattenkrig.)

 

Hoppas att du kommer förbi en stund. Varmt välkommen!

 

Clubdagar på Intersport 23-30/4!
2024-04-26 13:28

Mellan den 23/4 - 30/4 har vår samarbetspartner Intersport 25% rabatt på allt, för dig som handlar två varor eller fler, i butik eller på interport.se. Ett perfekt läge att köpa det ni behöver för vårens alla aktiva dagar.

 

Genom ett medlemskap i Club Intersport får du tillgång till unika erbjudanden samt bonus på alla dina köp. Välj din Umedalens IF under ”Mina sidor” på intersport.se, då går 3% på allt du handlar hos oss tillbaka till Umedalens IF utan att din egna bonus påverkas!

Fotboll
Uppstartsmöte Fotboll för barn födda 2017!
2024-04-22 16:39, Fotboll
Nu har det blivit dags att starta upp nya fotbollsgrupper i Umedalens IF!

 

I år välkomnar vi barn födda 2017 att börja spela fotboll med oss. Till att börja med bjuder vi in till ett uppstartsmöte för föräldrar. Detta så vi kan presentera föreningen, vår verksamhet, tänkt upplägg för säsongen och att ni kan få svar på eventuella frågor och funderingar.

 

Förhoppningen är att vi även kan forma ledargrupper för respektive lag på denna träff!

 

Standardtid för träningar för våra yngsta/nystartade grupper är lördagar kl 09:00 på konstgräset på Umedalens IP. I samband med denna första träff så spikar vi tid/plats för träningar framåt. Antingen startar vi lördag den 11/5 eller lördag den 18/5. 

 

Hjälp oss gärna att sprida till barn på vårt upptagningsområde!

 

DATUM: Onsdag den 8/5

TID: KL 19:00-20:00

PLATS:  Möteslokalen Bollen på Musköten

 

Vi vill gärna att ni anmäler ert barn till gruppen innan mötet, görs via nedan länk eller via formuläret som finns som menyval. 

 

Om ni kan tänka er att ställa upp som ledare får ni gärna skriva in det också så vi vet lite mer på förhand!

 

Intresseanmälan fotboll födda 2017

 

Varmt välkomna!

 

UIF Fotbollssektion

Valborgsfirande på Musköten och Umedalens IP
2024-04-22 13:40

30/4 kommer Valborgsmässofirandet åter till Umedalens IP!

 

Kom och fira tillsammans med oss, Det bjuds på en traditionell majbrasa, vårtal av Mikael Berglund samt körsång med Backens Manskör. Vi öppnar upp för korv-, hamburger- fikaförsäljning och gratis fiskedamm från ca kl 18:30!

 

Runt kl 19:15 planerar vi att tända majbrasan på grusplanen vilket sedan följs av:
  • Vårtal Mikael Berglund ca 19:30
  • Körsång, Backens Manskör ca 19:45
Ett av våra herrjuniorlag i fotboll, födda 2008, håller i fikaförsäljningen i cafeterian inne på Musköten samt korv- hamburgerförsäljning och fiskedamm utomhus.
 
Valborgsfirandet är ett samarrangemang av Umedalens IF, Backens Manskör och Backens PRO. Vi vill rikta ett särskilt tack till våra sponsorer som hjälpt till med förberedelserna, ICA Kvantum Kronoparken, Dahlbergs Åkeri och OF Bygg.
 
OBS! Ta gärna cykel, buss eller promenad till området då parkeringsmöjligheterna är begränsade!

 

PS! Om det finns medlemmar som har gamla julgranar, kvistar, ris, buskar, rent träavfall, eller annat lämpligt material som ni vill bli av med och bidra med till brasan så går det bra att lämna detta på lördag mellan kl 11:00-13:00 samt söndag kl 11:00-13:00.  

 

Brasan kommer att börja byggas upp nu på fredag 26/4.

 

Varmt välkomna!

Rapport från UIF Årsmöte 19 mars!
2024-03-28 13:48
Stipendiater från vänster: Eyja Gautadóttir, Elsa Olsson (ej närvarande, togs emot av Cecilia Edström), Lars NIlsson, Carina Henrydotter

Den 19 mars höll föreningen årsmöte i våra lokaler på Musköten. 

 

Kompletta handlingar och protokoll från årsmötet hittar du nedan.

Protokoll Årsmöte 2024

Kompletta årsmöteshandlingar 2024

 

På årsmötet delade vi även ut stipendier till ledare och aktiva i föreningen vilka alla bidragit med förtjänstfulla insatser för föreningen under året 2023.  

 

UIF: ungdomsstipendium 2023

Eyja Gautadóttir - Friidrott. I sitt första Ungdoms SM slog hon till med ett silver i Femkamp (60 m häck, höjdhopp, kula, längdhopp och 600 m) på Mångkamps SM för flickor 15 år inomhus i Sollentuna i januari. Det blev en spännande kamp där Eyja inför sista gren, 600 m låg på fjärde plats. Med en stark avslutning och först över mållinjen så kunde hon kamma hem sitt fjärde personliga rekord för dagen och en silvermedalj endast några poäng från guldet.

Bäst när det gäller helt enkelt! Dessutom är Eyja en otroligt ödmjuk och god kamrat som peppar och stöttar samtidigt som hennes goda resultat sporrar hela sektionen att ta i det där lilla extra på både tävlingar och träningar. Eyja har presterat bra under hela 2023 och även synts i medierna vid flera tillfällen, som en god ambassadör för Umedalens IF

 

UIF:s ungdomsledarstipendium 2023

Elsa Olsson – Parasport. Elsa är mångårig aktiv ledare inom parasport i föreningen och har dessutom deltagit i utbildningsprogrammet Eldsjäl 2.0 som arrangeras av RF och Folkspel med syftet att forma en ny generation ledare. Mycket uppskattad både bland de aktiva och ledarkollegor där hennes driv och glädje är smittsamt inspirerande!

 

 

Veteransektionens stipendium "Årets Kometer" 2023

Lars Nilsson – Orientering. Startade sin OL-bana i UIF i tidig ålder och förutom en tid efter junioråldern i annan förening har han varit UIF trogen. Har de senaste 12-13 åren varit ansvarig i UIF för kartor och kartproduktion. Engagemangslistan kan göras lång men han har bl.a ansvarat för att lägga banor på våra tävlingar, ansvara för ungdomsträningar, startat en ungdomscup med mera med mera!

 

Lars höga krav på banläggning och tävlingsverksamhet samt hans syn på ungdomsträningar har lyft vår sektion att bli mer målinriktad. Att vi i maj kan genomföra en nationell OL-tävling i Tavelsjö på en nyritad karta har till största del möjliggjorts av att vi har Lars som banläggare. En högst värdig stipendiekandidat i föreningen!

 

Carina Henrydotter - Bandy.  

Hon har med målmedvetenhet och energi, utvecklat sektionens verksamhet, genom att organisera och styrt upp verksamheten bland spelare, ledare och föräldrar under flera säsonger. Otaligt är de timmar som hon lagt ner ideellt till föreningen, mer än väl värda att uppmärksammas

Nyheter från våra grupper
Friidrott, 14/07 22:08 
Friidrott, 01/07 07:35 
Fotboll P11, 27/06 09:50 
Fotboll P11, 26/06 09:40 
Fotboll, 20/06 08:54 
 
Huvudsponsorer UIF 2024
Olles Spår Sponsorer 2023/2024