Länk till Träningar/matcher Umedalens IP Konstgräs
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Umedalens IF
FOTBOLL
HERRLAGET DIV 4

Välkommen till Umedalens IF herrar div. 4!

Säsongen 2024 spelar vi i division 4

 

Vi delar händelser och bilder via vårt instagram Umedalens IF Herr

Gå gärna in och följ oss där!

 

För att följa hur det går i matcher och i serien rekommenderar vi att ni använder appen "Min fotboll" och följer oss, Umedalens IF Div.4 herr.

 

 

UIF - Clemensnäs IF
2024-06-03 15:39

UIF - Clemensnäs IF 2-1

 

JAA, så jädra skönt med en seger igen. Dessutom i mina ögon en helt rättvis sådan. Vi startar riktigt bra och skapar tidigt flera bra möjligheter men likt tidigare så tar vi inte riktigt betalt för det vi skapar. Försvaret är dessutom ramstarkt rakt igenom, och så har vi Gabbe som sista post som plockar det som kommer fram i form av några enstaka avslut samt inlägg.

 

I 11:e minuten kommer ändå 1-0 på hörna, perfekt slagen av Benji, hittar fram till Ossian som är klinisk med skallen och 1-0 på tavlan.

Vi fortsätter vara bra och skapar fler lägen men tyvärr ingen mer utdelning. Clemensnäs i sin tur har under första halvlek inte ett enda avslut på mål (förutom det som kom sista minuten).

Två avslut får dom iväg från avstånd. Det första från ytterhörnet av straffområdet som sänker sig ca en halvmeter ovanför bortre kryss. Det andra från typ 50 meter gick 15 meter utanför.

Sen kommer straffen. Klockan står på 45. Bollen kommer över Oskar mot deras fw, Oskar hinner ikapp inne i boxen och deras fw drar på ett volleyskott som får helt fel riktning och tar på Oskars hand (filmen ljuger inte), hade den inte tagit på handen så hade den gått till inkast. Men straff blir det, inget att göra åt det men den efterföljande varningen känns riktigt hård då Oskar inte gör sig större utan armen är intill kropp i normal ställning.

Oavsett så kommer ett tungt 1-1 mål på straffen.

 

Får skälla lite i pausen vilket ger effekt. Vi är i andra mer noggranna med boll och hotar mer mot och in i offensiv box. Värmen börjar också göra sitt och spelare från båda sidor börjar tröttna, vilket ger en del mindre bra beslut från båda gängen.

Vi håller trots det fortsatt ihop väldigt bra i försvaret så Clemens kommer aldrig in i vår box och kan hota ordentligt. 

i 73.e kommer så det "snubblande" målet från oss (Clemens tränares ord). 

Efter fint passningsspel så får till slut Sajad tag i den just utanför deras straffområde, en fin tvåfotare, förbi försvarare, Henke kommer i andra läget och driver förbi ytterligare försvarare och placerar säkert in den i bortre. Ser inget snubblande på videon, bara bra kvaliteer.

Efter 2-1 så har vi kontroll på händelserna tills Oskar felaktigt får sitt andra gula och därmed rött.

Med en man mer så trycker Clemens på med det dom kan, lyfter in i box så mycket som möjligt. Under dessa sista 16-17 minuter (inkl dryga 7 min övertid) så skapar Clemens 3 av sina 7 avslut mot/på mål. Det mesta av bollarna plockar Gabbe ner men den sista är väldigt vass och hade kunnat resultera. Avslutet går förbi Gabbe men studsar på en Clemensspelare som tidigare ramlat och låg på mållinjen, bollen studsar till inspark. 

2-2 där hade känts otroligt orättvist.

 

Efter att ha läst Clemensnäs tränares referat på deras hemsida så blir jag ännu mer nöjd efter att ha sett matchfilmen.

Det klagas bl a på ett felaktigt domslut då de gör 1-1 tidigare i halvleken, det ropas att det är vår egna spelare som hoppar in i Gabbe, men filmen visar obönhörligt att deras nr 22 kommer först in på vår hoppande mv = solklar frispark. Det är för övrigt inte enda klagomålet på domaren. Vi har också ett antal kommentarer men inte närheten av vad deras tränare oh spelare har. Det är bara att lyssna på filmen. Ljudet är tydligt.

Däremot får jag själv en varning för att ha sagt "Kalle Anka" nivå på dömningsnivån, onödiga ord att säga men jag har rätt i sak. Kan nämna två situationer som bedöms helt olika. Vi har en brutal kapning från Clemens nr 20, han tar vår spelare med knät över låret, den renderar i endast frispark. Till saken hör att han redan hade en varning och borde fått rött. Några minuter senare får vår Oskar sitt andra gula och därmed rött efter en kampsituation. Utifrån tidigare bedömning som inte gav något kort så är den här horribel. Frisparken ok men varning och rött INTE.

 

De skrivs också om en spelare som ställer till STORA bekymmer för vårt försvar och som "radar upp farligheter". Om inte filmen visar en annan match så är det extremt långt ifrån riktigt. På 90 minuter får nämnda spelare iväg två avslut mot vårt mål varav ett är 50-meterskanonen som gick 15 meter utanför, den andra är mer likt ett hemspel där Gabbe har noll problem att plocka upp bollen. I övrigt så har framförallt våra två IB total kontroll på honom. Visst, han skapar straffen men det är en rejäl felträff som tar på en arm som är i normalt läge.

Clemens ska också ha varit tämligen överlägsna oss och borde absolut ha vunnit fighten men återigen så visar filmen någonting annat.

 

Statistiken är tydlig (våra siffror först)

Bollinnehav 58% - 42%

Avslut 15 - 7

Skott på mål 7 - 3

Viktigast av allt, mål 2 - 1

 

Väldigt bra att få allt på video. Minnet kan ibland svikta en del och då är det bra att kunna titta i lugn o ro och analysera.

 

Nästa match, torsdag 6/6 13.00 borta mot Sörmjöle

 

Östra Ersboda FC - UIF
2024-06-03 15:31

ÖE FC - UIF 0-0

Sjätte matchen för i år och enligt mitt tycke det bästa lag vi mött så här långt. Inget annat lag har kunnat visa upp spelare med så individuellt fina kvaliteer och med det ett väldigt fint spel.

Som helhet är jag riktigt nöjd med den poäng vi fick med oss.

Chansmässigt var det rätt jämt men ändå några fler för Ersboda. Vår Mv Gabbe storspelade i kassen och räddade därmed en p till oss.

Possession% klart övertag till Ersboda, den landade på 62%. Med det i åtanke så blir poängen än bättre.

 

Nästa seriefight mot Clemensnäs hemma söndag 2/6

Röbäcks IF - UIF
2024-06-03 15:25

Röbäcks IF - UIF 2-1

En match vi ska vinna alla dagar i veckan. Tyvärr fanns inte riktigt viljan och intresset där den här gången.

Vi fortsätter vara tighta i försvaret och ger inte Röbäck mycke att jobba med. Vårt bollinnehav landar på vansinniga 86%, därtill ett antal bra målchanser men tyvärr ville det sig inte. Röbäck lyckades på sina 14% skapa tre möjligheter varav två blev mål.

Bara att gratulera RIF till segern.

Seger mot Medle 1-0
2024-05-12 16:33
Alvin GD dagens "Hulk"

Ja, då fick vi vinna på hemmaplan i årets serie. Så jädra skönt. Segern var dessutom helt rättvis även om 1-0 känns som en tight tillställning.

Vi hade till idag ställt om lite i försvarsspelet vilket gav tydligt positivt resultat. Trots det så startade Medle rätt ok. Vi släppte inte in dom i boxen men det var duktiga på avslut från distans. Där hittade dom under första kvarten 3 fina avslut varav en tog i ribban. Med lite tur för dom hade det resulterat.

Vi var inte heller ofarliga, med fint spel och bra flyttning av boll skapade vi några fina lägen.

Vi skapar under första rundan inte mindre än 7 avslut på mål varav 1 går in. Elmer vinner en bra kamp på mitten, avancerar ut på kanten och med ett fint långt inspel hittar han Benjamin som distinkt stänker in den otagbart i bortre.

Som helhet var 1-0 ledning helt rättvist.

 

Vi pratar i paus om att våga fortsätta. Kanske komma till lite fler spelvändningar för att ytterligare trötta ut Medle. Vi lyckas kanske inte fullt ut med det vi vill men tillräckligt för att vi ska vara bättre än dom. Vi skapar fina lägen även i andra varav åtminstone någon borde ha resulterat.

Men när vi inte släpper till något så räcker 1-0. Tre poäng ner i kistan är jag jättenöjd med.

 

Dagens spelare "Hulk" blir Alvin GD. Han visade verkligen vilken duktig fotbollsspelare han är. Tar dessutom tag i snacket på ett fantastiskt sätt vilket smittar av sig. Nu har vi spelat tre matcher på 8 dagar så lite återhämtning förtjänar grabbarna. 

 

Nästa match är lördag 18/5 14.00 mot Röbäck borta.

 

/Tony

Hemmapremiär i moll
2024-05-09 20:09

Tyvärr så gick det inte vägen i hemmapremiären. 

Varken vår arbets eller spelinsats var där vi ville under första halvlek. Vi fick inte till presspelet till vad det borde vara. Utan Myckle fick relativt ostört slå det bollar det var duktiga på, samtidigt var vi inte tillräckligt nära och bestämda i försvarsspelet.

Samtidigt får vi inte vara så naiva i vårt anfallsspel så att vi ger bort mål som vi gjorde idag igen. 

Myckles 1-0 är en riktig bjudning. Deras 2-0 är inte lika tydlig men ändå för dåligt försvarsspel för att vara godkänt.

0-2 i halvtid, hyfsad uppförsbacke.

 

Andra halvlek startar och redan under första minuterna släpper vi igenom Myckle för enkelt och 0-3 är riktigt nära.

Därefter lyfter vi oss rejält och har en lång period som vi skapar väldigt fina möjligheter på. Helt plötsligt fungerar en hel del saker och efter en frispark från Benjamin så är Olle framme och slår in returen till 1-2.

Nu är vi med. Alla lyfter sig rejält, framförallt Max som skapar åtminstone 3-4 supervassa chanser, åtminstone 1 el 2 av dem bör resultera. Till det så skapar vi ytterligare några högkvalitativa där också någon ska betala sig men tyvärr, inget med oss där.

Mitt i vår starka period så kommer Myckle än en gång för enkelt förbi och kan ensam med Hamed rulla in 1-3.

Efter det så känns grabbarna uppgivna så det kommer ingen mer push.

 

Tur att det bara är några dagar kvar till nästa match. Då glömmer vi den här matchen och hoppar vi upp på hästen igen.

 

/Tony

Kommande matcher
Spelade matcher
Tor 27/6 20:15
0 - 1  
Ons 19/6 19:30
6 - 2  
Lör 15/6 14:00
1 - 3  
Sön 9/6 14:00
1 - 2  
Tor 6/6 13:00
3 - 1  
Sön 2/6 18:00
2 - 1  
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Nyheter från föreningen
UIF-start, 03/07 11:07 
UIF-start, 24/06 16:37 
UIF-start, 26/04 13:28 
UIF-start, 28/03 13:48 
 
Huvudsponsorer UIF 2024
Fotbollens Sponsorer 2023