Länk till Träningar/matcher Umedalens IP Konstgräs
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Umedalens IF
FOTBOLL
HERRLAGET DIV 4

Välkommen till Umedalens IF herrar div. 4!

Säsongen 2024 spelar vi i division 4

 

Vi delar händelser och bilder via vårt instagram Umedalens IF Herr

Gå gärna in och följ oss där!

 

För att följa hur det går i matcher och i serien rekommenderar vi att ni använder appen "Min fotboll" och följer oss, Umedalens IF Div.4 herr.

 

 

Seger mot Medle 1-0
2024-05-12 16:33
Alvin GD dagens "Hulk"

Ja, då fick vi vinna på hemmaplan i årets serie. Så jädra skönt. Segern var dessutom helt rättvis även om 1-0 känns som en tight tillställning.

Vi hade till idag ställt om lite i försvarsspelet vilket gav tydligt positivt resultat. Trots det så startade Medle rätt ok. Vi släppte inte in dom i boxen men det var duktiga på avslut från distans. Där hittade dom under första kvarten 3 fina avslut varav en tog i ribban. Med lite tur för dom hade det resulterat.

Vi var inte heller ofarliga, med fint spel och bra flyttning av boll skapade vi några fina lägen.

Vi skapar under första rundan inte mindre än 7 avslut på mål varav 1 går in. Elmer vinner en bra kamp på mitten, avancerar ut på kanten och med ett fint långt inspel hittar han Benjamin som distinkt stänker in den otagbart i bortre.

Som helhet var 1-0 ledning helt rättvist.

 

Vi pratar i paus om att våga fortsätta. Kanske komma till lite fler spelvändningar för att ytterligare trötta ut Medle. Vi lyckas kanske inte fullt ut med det vi vill men tillräckligt för att vi ska vara bättre än dom. Vi skapar fina lägen även i andra varav åtminstone någon borde ha resulterat.

Men när vi inte släpper till något så räcker 1-0. Tre poäng ner i kistan är jag jättenöjd med.

 

Dagens spelare "Hulk" blir Alvin GD. Han visade verkligen vilken duktig fotbollsspelare han är. Tar dessutom tag i snacket på ett fantastiskt sätt vilket smittar av sig. Nu har vi spelat tre matcher på 8 dagar så lite återhämtning förtjänar grabbarna. 

 

Nästa match är lördag 18/5 14.00 mot Röbäck borta.

 

/Tony

Hemmapremiär i moll
2024-05-09 20:09

Tyvärr så gick det inte vägen i hemmapremiären. 

Varken vår arbets eller spelinsats var där vi ville under första halvlek. Vi fick inte till presspelet till vad det borde vara. Utan Myckle fick relativt ostört slå det bollar det var duktiga på, samtidigt var vi inte tillräckligt nära och bestämda i försvarsspelet.

Samtidigt får vi inte vara så naiva i vårt anfallsspel så att vi ger bort mål som vi gjorde idag igen. 

Myckles 1-0 är en riktig bjudning. Deras 2-0 är inte lika tydlig men ändå för dåligt försvarsspel för att vara godkänt.

0-2 i halvtid, hyfsad uppförsbacke.

 

Andra halvlek startar och redan under första minuterna släpper vi igenom Myckle för enkelt och 0-3 är riktigt nära.

Därefter lyfter vi oss rejält och har en lång period som vi skapar väldigt fina möjligheter på. Helt plötsligt fungerar en hel del saker och efter en frispark från Benjamin så är Olle framme och slår in returen till 1-2.

Nu är vi med. Alla lyfter sig rejält, framförallt Max som skapar åtminstone 3-4 supervassa chanser, åtminstone 1 el 2 av dem bör resultera. Till det så skapar vi ytterligare några högkvalitativa där också någon ska betala sig men tyvärr, inget med oss där.

Mitt i vår starka period så kommer Myckle än en gång för enkelt förbi och kan ensam med Hamed rulla in 1-3.

Efter det så känns grabbarna uppgivna så det kommer ingen mer push.

 

Tur att det bara är några dagar kvar till nästa match. Då glömmer vi den här matchen och hoppar vi upp på hästen igen.

 

/Tony

Ursäkta bättre sent än aldrig
2024-05-06 12:10

Har helt missat att skriva referat om de två senaste matcherna. Kommer här.

 

Söndag 20/4 DM omg 2 Sörmjöle - UIF.

Matchen spelades på Tegstunet. En fin men lite torr konstgräsmatta. Tyvärr beter sig bollen lite studsigt när det är torrt.

Vi hade innan match pratat om att sätta hårt tryck mot SIF både med och utan boll. Vi ville att det skulle få springa för att försvara sig men också tvingas till snabba beslut med boll.

Tyvärr blev det varken det ena el andra.

Vårt försvarsspel var zombieliknande långsamt, så SIF fick i lugn o ro spela runt utan bekymmer alls. I anfallsspelet så var det lika långsamt. Orientering och tanke från vår sida var nästintill obefintlig. För att inte säga inställningen och viljan att ta det hårda jobbet.

Allt detta gjorde förstås att matchen inte alls var något vackert att studera.

 

SIF får rättvist göra 1-0. Tänkte då att nu måste väl ändå grabbarna vakna men sätter ett stort tveksamt på den. Sista 10 minuterna skickar vi upp Ossian högst upp för att kriga på allt. Det lyckas vi faktiskt med och Ossian får på ett underligt sätt sista touchen på bollen och matchen slutar 1-1. 

Resultatet är det som glädjer för i och med det så är vi vidare på bättre målskillnad än just "Mjöle".

 

Ett riktigt dåligt genrep. Vi kan bättre.

 

Lördag 4/5 16.00. Dags för seriepremiär mot Tegs SK. Åter tillbaka till "Tunet"

 

Som tidigare referat "riktigt dåligt genrep" så gick vi in med målsättningen att dåligt genrep ger bra premiär.

Förberedelserna hade kunnat varit något bättre då tre tongivande spelare pga sjukdom lämnade återbud bara dagarna innan match. Inget att göra åt det. Alla lag drabbas förr el senare så det jämnar ut sig.

Tur då att vi har spelare som kan fylla upp platserna. 

 

Första 7-8 minuterna var Teg något bättre men därefter tar vi över ganska klart.

Vårt mittfält skördar stora framgångar med bra rörelse och högt tekniskt kunnande, båda dom ihop med spelförståelse gjorde att vi från backlinjen gång på gång kunde spela igenom deras press och hitta ytor att anfalla på. 

Vårt eget presspel fungerar också tillfredsställande och ställer till bekymmer för Teg. Vi är väldigt nära vid flertalet tillfällen att stjäla boll och nästan komma i friläge. Detta händer också flera gånger men tyvärr får vi inte till det i sista tredjedelen. Men till slut får vi utdelning,

Albin Nygaard jobbar stenhårt i press och vinner boll, får ensam löpväg fram mot mål men med en back i hälarna. Han är starkare och kan lugnt rulla in bollen, minut -33 0-1 på tavlan.

En knapp kvart kvar av halvleken, kan vi hålla spelet på samma nivå så löser vi det, kanske t o m gör något fler mål. Lägena kommer för 0-2 men tyvärr så är det sista inte med.

Klockan rinner upp mot minut 46-47 och allt känns lugnt. Vi ska få med oss 0-1 i paus. Tyvärr blir det inte så. Vi slarvar med boll, istället för att lägga djup in på Tegs planhalva så vänder vi hemåt och där är en Tegsforward starkare och vinner kampen 1-1 och kan kvittera.

Riktigt surt men med det spel som vi presterat så här långt så ska vi bara köra på.

 

I paus pratar vi mest om allt bra vi gör och saker vi kan göra ännu bättre. Framförallt så vill vi hitta ytorna bakom deras YB. Dom fanns där hela första halvleken men vi nyttjade inte dom då.

Uppspel på felvänd, tillbaka och sen hitta ytan var vad vi ville förbättra.

I övrigt fortsatt hårt jobb, ge spelalt och leverera boll.

Kändes bra inför andra.

 

Tyvärr blev det inte lika bra som det kändes. Samtidigt som vi inte klarade av det vi pratat om så lyfte sig Teg rejält. Satte betydligt hårdare tryck på oss (framförallt centralt). Hela andra halvlek var sig likt. Vi hade några korta perioder som var bra men generellt var de hungrigare och ville mer. 

Tur att vårt försvarsspel ändå sitter ok för vi lyckas hålla Teg borta från de riktigt heta målchanserna. Några halvisar skapar dom men inte fler än oss så på den måten är det jämnt.

Nånstans på andra halvan av halvleken så fixar dom fram några hörnor och på just en av dom kom avgörandet.

En hörna som kommer nånstans mellan målområdet och straffområdeslinjen bortanför från hörnläggaren sett. Deras kille får på årets drömträff och smackar på volley in den otagbart. Lite oklart hur vårt försvarsspel såg ut men tycker att vi borde hinna emellan då det är en volley. Där måste vi vara hungrigare och mer på tå.

Tyvärr så får vi inte riktigt till det i vår forcering på slutet. Teg kämpar heroiskt och får med sig en trepoängare.

Ser man till chanser så är det inte helt rättvist men deras vilja att ta det jobbiga kriget och vinna kamper fäller avgörandet. Hatten av för det, det ingår i spelet. Hoppas våra killar tar till sig det.

 

Vill ändå lyfta en av våra killar. En av de unga från vårt P17-lag. Jag lyfte i början på förra veckan upp två st (båda startade idag). Båda två gör riktigt bra insatser då de kastas in centralt i bana första fighten. Däremot så vill jag lite extra lyfta Olle Eklund som i mina ögon var rakt igenom brilljant. Hans vilja att ta jobbet blandat med fin förståelse och teknik gör att han för dagen var klart bäst i det för dagen gula UIF-gänget. Hoppas flera av våra killar tar till sig av den inställningen och viljan att ta jobbet. 

För som jag skrev ovan så är det i mitt tycke det som fäller avgörandet i denna match.

Teg var hungrigare över 90 minuter.

 

Tack för idag och välkomna till årets hemmapremiär kommande torsdag 9/5 på

Umedalens IP, OBS matchstart 12.00.

 

/Tony

 

 

Internmatch mellan Herr-P17
2024-04-20 19:56

Sista träningsmatchen för säsongen var en internmatch mellan oss och vårt P17-gäng.

Båda lagen hade relativt tunna trupper som kom till start. Vi hade 7-8 killar borta, mestadels pga jobb o resa.

Första matchen hemma på IP gjorde det hela lite roligare. Tyvärr så var blåstens gud på sitt bästa humör och gjorde inramningen lite kall.

 

Vi hade på förhand bestämt att spela 3x30 för att få lite mer taktiktid mellan perioderna.

 

Första 30 ger vi STORT beröm till P17-gänget. De hade bestämt sig för hög press vilket fungerade utmärkt för dom. Vi hittade inga vägar genom den och hamnade gång på gång i trånga lägen. Lyckligtvis lyckades vi trots allt freda vårt mål från besök.

De visade prov på väldigt fina tekniska kvaliteér. Rörelsen och grundtanken i speluppbyggnaden var också väldigt bra. Det här ställde till stora bekymmer för oss. Tilläggas ska att våra grabbars tekniska bitar var under all kritik, intresset att både ta jobbet och visa spelalternativ likaså.

Är man inte på plats och vill ta kriget blir det inte bättre än så.

Första 30 klart övertag för P17. kul o se er killar.

 

Efter en lättare avhyvling i paus så höjde vi oss till andra. Inte alls till den nivå man önskar men ändå bättre. 

 

Ytterligare en paus senare så närmar vi oss det vi vill se. Tekniken sitter bättre och vi flyttar boll på ett betydligt bättre sätt. kanske vår tyngd sätter lite spår i de andra. Spelövertaget för oss blir större och vi har innan slut gjort tre mål.

Som helhet en inte godtagbar insats, för den skull ska vi INTE ta bort P17:s fina jobb. Fortsätter ni så där så kommer ni skörda framgångar i seriespel.

Tack för en bra fight killar.

 

Nästa helg söndag 28/4 är det både genrep och Dm i samma match. Seriekollegan Sörmjöle står som motståndare. Matchstart 15.30 på Tegstunets konstgräs.

 

Tack för idag Tony 

Tr-match TG-P19 - UIF
2024-04-14 09:26

Sista officiella träningsmatchen. Thoren P19 hade bjudit in och stod som värd denna BLÖTA lördagkväll på UEA sol. 

Trots arenanamnet sol så värmde inte vårt spel nämnvärt under första halvlek. Vi hade några perioder som var helt ok men som helhet så blandades felaktiga beslut, tekniska fel, ovårdat spel och allmänt underkänt spel halvleken. Vi lägger den i dokumentförstöraren och glömmer den.

TG tog också ledningen i 10:e på straff, enligt mig helt korrekt dömd.

I en av de få positiva skeenden runt minut 42 så kvitterar vi. Nygaard får fin yta på högerkanten och hittar Benjamin centralt i banan, nånstans 5-10 meter utanför straffområdet. "Benji" är iskall och fintar bort en par TG-försvarare och placerar sen fint in bollen i bortre hörnet.

 

Halvtidsnacket handlade förstås om att förändra/förbättra de vi gjorde mindre bra i första.

Först o främst vill vi lugna ner oss och behålla o vårda boll = tvinga TG ta onödiga beslut och löpa jobbiga meter i försvar. De individuella misstagen behövde också sänkas i antal. Till sist så MÅSTE den individuella orienteringen avsevärt förbättras.

Lyckas vi med detta så skulle possessionspelet öka och vi kan styra matchen som vi önskar.

 

Första 10 min är INTE som vi pratat om och TG har ett guldläge mitt framför inlånade Set i kassen men skottet går över. Därefter så börjar det se mycke bättre ut.

Jag tjatar mycke om att vi INTE måste gå offensivt i alla lägen utan istället våga vända både hem och kant, allt för att få äga boll så mycke som möjligt.

Jag tycker att vi lyckas allt bättre o bättre med det vilket ger oss ett större bollinnehav och därefter skapar en del möjligheter. Vi gör också tre byten som är lyckade alla tre. Olle (P17) kommer in centralt och visar en väldigt fin rörelse på banan, de kopplat till bra teknik och orienteringsförmåga gör att han löser situationerna väldigt fint. Alfred kommer in på högeryttern och visar ett väldigt stort engagemang med många offensiva löpningar. En av löpningarna är väldigt nära att ge oss straff. Han är helt fri och blir fälld av mv men tyvärr vinkas det för offside, såg tight ut men AD ser betydligt bättre än oss på bänken så det är bara att acceptera. Den tredje är Alvin Haake som tar plats på vänsterbacken. Alvin har varit väldigt sjuk det senaste veckorna men känt sig bättre på slutet. Lite oklart hur han skulle fixa det fysiskt men det såg jag inget av. Alvin gör också han ett bra inhopp. Det är klart, när man inte kunnat träna på en par veckor så är känslan inte riktigt där men han gör absolut inte bort sig. Ser trygg ut med boll och värderar de flesta lägen väldigt bra. 

Vi har ett till "nästan straff" läge, minns inte riktigt vem men spelaren är förbi och blir tydligt dragen i armen och tappar därav farten. Tyvärr inte straff där heller.

Sägas ska att TG också hade ett "nästan straff" läge så det blev väl jämnt ut.

 

De offensiva lägena kommer naturligt dyka upp om motståndarna får jobba hårt i sina överflyttningar/nedflyttningar/centreringar.

Det finns säkert folk på läktarna som tycker att vi ska gå framåt oftare, det får dom gärna tycka men det betyder inte att jag håller med ;).

Min filosofi bygger på att anfall är bästa försvar, och för mig betyder anfall att vi har bollen i besittning, inte nämnvärt att vi måste spela eller löpa med boll framåt. 

Anfall betyder att man äger bollen, ju längre perioder man äger bollen desto tröttare/mer frustrerad blir motståndare och det kvalitativa lägena kommer automatiskt dyka upp. Sen vill jag förstås att spelarna själva ska ta besluten om de ska vårda eller våga. Vårda är enkelt, förutsatt att medspelare ger spelalternativ. Våga är svårare, här kommer den individuella skickligheten och förmågan att orientera sig spela väldigt stor roll. De måste i alla lägen värdera om deras skills och orientering är tillräckliga för att lyckas just där och då.

Om ni skulle fråga någon av spelarna vad VVV står för mig så skulle det förhoppningsvis kunna svara.

Värdera - Våga - Verkställ, i detta ingår orientering och besluten ska tas på några tiondelar så lätt är det verkligen inte. 

Nog om mina tekniska/taktiska tankar ;) 

 

Jag känner mig väldigt trygg så här en knapp månad innan seriestart. Ikväll kom vi till start med endast 3 avbytare (varav 1 från P17). Det gör att vi har många som av olika anledningar inte kunde vara med. 

Bortsett från 3 spelare som för närvarande inte kan träna (2 skadade, 1 militären kommer hem i juni) så är resten tillgängliga men kunde inte delta ikväll pga jobb, skola el lättare sjukdom.

Till veckan kommer vi "hem" till IP för kontinuerlig träning. Det känns skönt.

"Borta bra men hemma alltid bäst"

 

Tack för idag så ses vi kanske uppe på IP framöver / Tony

Kommande matcher
Spelade matcher
Ons 29/5 20:15
3 - 0  
Sön 26/5 18:30
0 - 0  
Lör 18/5 14:00
2 - 1  
Sön 12/5 14:00
1 - 0  
Tor 9/5 12:00
1 - 3  
Lör 4/5 16:00
2 - 1  
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Nyheter från föreningen
 
Huvudsponsorer UIF 2024
Fotbollens Sponsorer 2023