UIF:s gymnastisk och danssektion 2018

Erbjuder en introduktion till dansens värld med fokus på att ha roligt och lära sig grunderna. Vi har grupper för barn mellan 3 till 11 år.

Riktlinjer på Musköten - COVID-19
2020-10-09 12:00
På Musköten har det nu tagits fram nya riktlinjer för vad som gäller vid verksamhet inne på Musköten. För att undvika trängsel i entrén så används särskilda utgångar från respektive hall. Detta finns uppmärkt inne på Musköten men går också att läsa HÄR.
All inomhusträning för grupper inställd
2020-04-01 17:16

Föreningarna Väst på Stan, Sandåkerns SK, Umedalens IF och IBK Dalen, har beslutat att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och ställer in all träning som sker i grupp inomhus med start torsdag den 2a april. Detta berör alla grupper som tränar i idrottshall, fotbollshall, fotbollstält, friidrottshall eller annan idrottsanläggning.

Alla träningsmatcher ställs också in efter rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och Riksidrottsförbundet.

Enligt rekommendationer från ovan nämnda hålls verksamhet utomhus fortfarande igång, grupper som annars tränar inomhus får nu flytta sin verksamhet utomhus.

Samarbete med SISU och registrering av lärgrupper
2019-11-29 15:53

I vår förening samarbetar vi med SISU Idrottsutbildarna gällande utbildnings- och utvecklingsfrågor. Vi tycker det är viktigt för både ledare, aktiva, föräldrar och styrelse att ständigt ligga i framkant gällande tankesätt och beteende. Inte bara mot varandra i föreningen utan även mot andra föreningar. Vi vill därför veta all bildning som sker i vår verksamhet dvs det arbetet som du lägger ner på att utbilda/utveckla dig själv eller din grupp, utöver den ordinarie träningen, i sk ”lärgrupper”.

En lärgrupp är en mötesform där en liten grupp ca 3-8 personer lär sig tillsammans för att utveckla sig själva och verksamheten. Det är ett fritt lärande där initiativ och planering görs gemensamt i varje grupp. Det kan vara utifrån ett fast upplägg eller helt fristående ämnen. Gruppen kan antingen träffas fysiskt eller via nätet. Allt handlar om att berika varandra med ny kunskap och kanske nya förhållningssätt. På vår hemsida hittar du mer inspel och medskick som utvecklar dig och din förening – SISU Idrottsutbildarna

Har du fler frågor eller funderingar på vad ert lag eller ledargrupp skulle kunna fördjupa er i? Vill du veta mer om hur ni startar upp en lärgrupp?

Kontakta utbildningsansvarig i föreningen eller Linda Hjortborg på SISU Idrottsutbildarna: linda.hjortborg@vbidrott.rf.se

Tack för ditt engagemang och lycka till!

Viktig info - Begränsat registerutdrag
2019-11-29 10:00
Enligt beslut på Riksidrottsmötet införs det ett krav på att alla ledare inom idrotten ska lämna in ett begränsat registerutdrag. Detta är något som vi i Sandåkerns SK, Umedalens IF och IBK/IBF/IBS Dalen har diskuterat sen en tid tillbaka och står bakom. Vi är tacksamma för allt det arbete som du och dina ledarkollegor gör för att bedriva en trygg och utvecklande idrottsmiljö! Vi gör det här för att utöka skyddet för alla barn i vår verksamhet utöver andra insatser för att motverka diskriminering, kränkningar och övergrepp.

Via den här länken hittar du mer information om vad begränsat registerutdrag är och hur det kommer gå till: Information – Begränsat registerutdrag
Barndans och dansmix
2019-11-11 09:56