SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Umedalens IF:s Orienteringssektion
 
Vi är en förening för både barn, ungdomar och vuxna som vill orientera. 
Som en av klubbarna i länet bedriver vi egen verksamhet men samarbetar också med övriga klubbar i regionen. Vi ansvarar även för motionsarrangemang och tävlingar under säsongen.
Se nedan för aktuella aktiviteter, kontaktuppgifter och för mer information.

 
 
UIF anordnar motionsorientering- kom och spring!!
2023-08-21 09:21

Hej!

På torsdag den 24/8 anordnar vi i UIF motionsorientering på Rönnbäcksheden.

Fri start mellan kl.18-19, banor för alla - från nybörjare till äldre motionärer.

Det vore verkligen roligt om det var många från oss som kom ut och tog en bana denna kväll när vi själva anordnar :)

Anmäl på plats eller i förväg på eventor https://eventor.orientering.se/Events/Show/46259 

Vägvisning från vägen mellan Kulla och HIssjö, efter Piparbölesjön.

 

Välkomna!!

/ Annika

Måndagsträningar fr o m 21/8, tävling strömbäck 20/8
2023-08-14 13:34

Hej orienterare!

 

-Nästa måndag (dvs 21/8) kommer höstens måndagsträningar för barn/ungdomar att dra igång igen. Mer info om detta senare, men maka rum i kalendrarna redan nu. 

 

-Nu på söndag 20/8 arrangeras höstens enda(?) tävling i Umeåregionen. Det går att efteranmäla sig till tävlingsklass via eventor fram t o m torsdag kväll (kontakta mig om ni behöver hjälp med anmälan), annars går det som vanligt även att ta en öppen bana med anmälan på plats för den som inte är lika tävlingssugen. Passa på när det är nära! Mer info hittar ni här:

https://eventor.orientering.se/Events/Show/42316

 

/Lasse

Stafett-DM 6/6
2023-05-25 15:39

Hej!

 

Anmälan till stafett-DM som går i fantastisk terräng utanför Nordmaling ska lämnas in senast 28/5. Alla som är intresserade att springa stafett kan maila mig så får vi se vilka lag vi kan sätta ihop, dvs ni behöver inte ha någon lagkompis för att anmäla intresse.

 

I ungdomsklasserna tycker jag absolut att vi ska ha deltagande lag från UIF, särskilt i HD12 där man får blanda killar och tjejer tycker jag vi borde kunna få ihop två lag till och med. 

 

Insaxat från inbjudan om tävlingsformen:

 

Stafetten kommer att genomföras med två sträckor i varje tävlingsklass och banlängderna kommer att vara motsvarande förkortade långdistansbanor för respektive åldersklass.

På den första sträckan finns möjlighet att i varje lag ha en eller två löpare, medan den andra sträckan ska springas av en löpare. Om laget har två löpare på första sträckan sker växling till andra sträckan när den förste löparen kommit i mål på startsträckan. Lagets andre löpare i mål på första sträckan påverkar inte lagets resultat - såvida inte förste löparen har stämplat fel. Sluttiden för laget att räknas då om och baseras på lagets andre löpare på startsträckan + löparen på sträcka två. Ett lag som inte blir godkänt för sin förste löpare i mål på första sträckan kommer i resultatlistan att placeras efter alla lag som genomfört tävlingen på ett godkänt sätt.

Samtliga (två eller tre löpare) i laget ska uppfylla reglerna för respektive åldersklass man deltar i. Exempel: Deltar man i klassen D90 ska den sammanlagda åldern för de två löpare, som tiden för laget räknas på, vara minst 90 år, oavsett vem av de två förstasträckslöparna som kommer in först. Klasserna mellan 12-21 baseras som vanligt på rätt ålder. I HD12 kan även mixade lag förekomma med flickor och pojkar.

 

Fullständig info finns här:

https://eventor.orientering.se/Events/Show/43359

Ungdomsserie och Motionsorientering 25/5
2023-05-15 21:33

Hej alla! 


Torsdag 25/5 arrangerar UIF första deltävlingen i årets Ungdomsserie och den kommer att hållas vid draghundsspåret väster om Hissjön. Här tycker jag att alla de barn som deltar på våra träningar ska passa på att delta och testa hur det är att vara med på en orienteringstävling. Det finns inskolningsbana för de yngsta och åldersklasser för HD 10 (barn födda tidigast 2013), HD 12 (födda 11-12), HD 14 (födda 09-10) och HD 16 (födda 07-08). Banorna är lättare och kortare än vid en vanlig tävling och det är tillåtet med skuggning i samtliga klasser. Vi kommer att ta upp detta vid träningen måndag 22/5 och ni kan meddela era ledare då, men det går också bra att redan nu anmäla om man vill delta genom mail till mig. De som är bekanta med Eventor kan givetvis anmäla sig själva där. 

https://eventor.orientering.se/Events/Show/45743

I samband med detta arrangeras också en motionsorientering för vuxna där vi givetvis gärna ser att alla UIF:are som är för gamla för Ungdomsserie deltar:

https://eventor.orientering.se/Events/Show/45744


Lars Nilsson, lasse.nilsson@ume.se

Orienteringskläder
2023-04-22 13:44

Hej!

 

Vi har nu fått en kompletteringsbeställning av klubbkläder och har ett litet lager av framförallt orienteringströja Caliber (t-shirt), men även enstaka överdragsjackor och överdragsvästar. Jag kommer att ta med en del av kläderna på måndagens ungdomsträning men annars finns de i orienteringssektionens förråd på Musköten. Följande priser gäller:

 

                                                                 Vuxna                                 Barn

Orienteringströja ”Caliber”                      439:-                                   269:-

Överdragsjacka ”Running jacket”            739:-                                   539:-

Värmeväst ”Warm up vest”                     849:-                                   649:-

Buff                                                                                100:-

 

Följande har vi inget lager för men kan beställas vid behov:

Orienteringsbyxa ”Terminator”               449:-                                   249:-

Överdragsbyxa ”Running pants”              529:-                                   329:-

 

Lars Nilsson

Nyheter från våra grupper
Det finns inga nyheter..
Nyheter från föreningen
 
Huvudsponsorer UIF 2023