SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Umedalens IF
ORIENTERING

Umedalens IF:s Orienteringssektion
 
Vi är en förening för både barn, ungdomar och vuxna som vill orientera. 
Som en av klubbarna i länet bedriver vi egen verksamhet men samarbetar också med övriga klubbar i regionen. Vi ansvarar även för motionsarrangemang och tävlingar under säsongen.
Se nedan för aktuella aktiviteter, kontaktuppgifter och för mer information.

 
 
Umedalsrännet 18/5
2024-05-10 13:28

Hej!

 

Den 18/5 anordnar UIF årets säsongspremiär i form av Umedalsrännet. Tävlingen kommer att hållas vid Klacken, Tavelsjö, på vår nyritade karta. Självklart vill vi att alla klubbens medlemmar ska delta, och vi vill såklart särskilt gärna att alla barn och ungdomar som deltar vi våra träningar ska passa på att komma och prova hur det går till på en riktig orienteringstävling. Vi kommer att ha ledare på plats som kan hjälpa de som aldrig varit på tävling tidigare. 

 

Anmälan senast söndag (efteranmälan öppen till onsdag) om man vill springa tävlingsklass. I dessa klasser tillåts dock inte skuggning/medföljande vuxen. Vill man istället prova på tillsammans med en vuxen eller springa med en kompis kan man antingen anmäla i förväg eller på plats och i sådant fall väljer man en s k öppen bana av valfri svårighetsgrad och längd. Det finns banor som passar alla nivåer, från inskolning (motsvarar grön grupp vid våra träningar) till. Om man vill föranmäla sig men inte vet hur man går tillväga går det bra att kontakta mig så hjälper jag till med det. För de allra yngsta finns Miniknat som man anmäler sig till på plats och som även små barn (från 3-4 år) kan delta i. 

 

Vi hoppas på fint väder fram till tävlingen så att all snö hinner försvinna och fint väder på tävlingsdagen. Det kommer att finnas försäljning av fika och hamburgare på plats. 

 

Mer info finns på Eventor där man också kan anmäla sig till tävlingen:

https://eventor.orientering.se/Events/Show/47236

 

Väl mött!

Lars Nilsson

lasse.nilsson@ume.se

0730872487

Motionsorientering UIF – söndag 28 april
2024-04-25 20:00

Hej,

 

Nu på söndag den 28 april anordnar vi i UIF motionsorientering på sprintkarta över stadsdel Umedalen. Samling vid Musköten och fri start mellan 11 - 12. Lånebrickor finns och anmälan kan ske direkt på plats eller i förväg senast den 27/4 kl. 20:00 via https://eventor.orientering.se/Events/Show/49647

 

Välkomna!

 

Andreas

ante.ronngren@gmail.com

Ungdomsläger Skellefteå 9-10/5
2024-04-08 12:03

Hej!

 

Bifogar länk till inbjudan till årets Norrläger som är ett läger för barn och ungdomar från Norr- och Västerbotten i alla åldrar (grön nivå och uppåt). Jag tror detta kan bli jätteroligt och jag tycker absolut att vi ska skicka en trupp från Umedalen! Sista anmälningsdag 1/5, men fundera på detta redan nu, och maka plats i kalendrarna. Vi kommer att återkomma om detta när det börjar närma sig anmälningsstopp.

 

Lasse

 

https://www.umedalensif.se/docs/55/4008/Norrläger%202024.pdf

Anmälan till barn- och ungdomsträningar 2024!
2024-03-27 15:24

Hej alla orienterare!

 

Nu är snart orienteringssäsongen äntligen här!

 

Tillsammans med våra samarbetsföreningar IFK Umeå och Robertsfors IK har vi tagit fram ett info-dokument för att beskriva vår verksamhet och vilka träningar vi kan erbjuda och vad det innebär att orientera! HÄR HITTAR NI DET DOKUMENTET.

 

Läs gärna detta!

 

Första träningstillfället är preliminärt satt till 22/4. Nytt för i år är att anmälan sker i form av betalning av medlemsavgift i föreningen (400 kr enskild) och träningsavgift för säsongen (200 kr). 

 

  • I ett första steg ges de barn som deltog under förra säsongen möjlighet att behålla sin plats. Ni kommer därför att få en faktura/avisering från kansliet. OBS! Om denna faktura inte betalas senast 4/4 behåller barnet inte sin plats! I samma utskick kan ni även avanmäla er för säsongen 2024.  
  • Nya barn som vill börja med orientering kan ställa sig i kö genom att fylla i formuläret Intresseanmälan-KÖ Orientering. Klicka HÄR eller gå via menyvalet på hemsidan för att komma till formuläret.  
  • Först efter 8/4 kommer vi att veta hur många eventuella nya barn vi kan ta in i från kön
  • Vid frågor om anmälan/ kö, kontakta kansliet kansli@umedalensif.se Vid frågor om själva orienteringsverksamheten, kontakta Erik Rejnevik erik.rejnevik@gmail.com
Julfest 17/12 UIF Orientering inställd!
2023-12-11 14:32

Tyvärr behöver vi ställa in den planerade julfesten nästa söndag den 17/12 på Musköten pga för få anmälda. 

 

Vi från styrelsen i UIF-orientering vill önska alla aktiva, ledare, föräldrar en GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR!

 

 

Nyheter från våra grupper
Det finns inga nyheter..
Nyheter från föreningen
UIF-start, 03/07 11:07 
UIF-start, 24/06 16:37 
UIF-start, 26/04 13:28 
UIF-start, 28/03 13:48 
 
Huvudsponsorer UIF 2024