Umedalens IF:s Orienteringssektion

Vi är en förening för både barn, ungdomar och vuxna som vill orientera.
Som en av klubbarna i länet bedriver vi egen verksamhet men samarbetar också med övriga klubbar i regionen. Vi ansvarar även för motionsarrangemang och tävlingar under säsongen.
Se vår kalender för aktiviteter, kontaktuppgifter och för mer information.

Vårstart för träningarna
2021-04-13 16:21

Hej!

Nu har vi tänkt att starta våra träningar för barn och ungdomar för denna säsong.

Vi fortsätter som tidigare med måndagskvällar och samling kl 18.00.

Första träffen blir redan nu på måndag den 19 april och då samlas vi vid stora lekparken vid Musköten. Vi tänker oss lite enklare övningar för alla barn med fokus på att vi får träffas igen och ha lite kul men också att vi kan pratas vid med er föräldrar om upplägget med våra grupper det här året.

Vi kör samma plats och tid även nästa måndag den 26 april, kl 18.oo vid Musköten.

Varmt välkomna, nya som gamla familjer!

Julorientering söndag 6/12 vid el-ljusspåret
2020-12-02 14:18
Hej alla!
Vill påminna er om julorienteringen på söndag den 6/12 mellan kl 10-12.
Samling vid starten på el-ljusspåret vid Kullavägen, där får ni karta och instruktion för hur det går till. Ni behöver också en telefon för att läsa av QR koder med kluriga julfrågor.

Sprid gärna ut er start under tiden mellan 10-12 så att vi inte orsakar köbildning, och vid målgång serveras glögg och pepparkakor av vår tomtefar Anders J samt något julkul till de yngre deltagarna.
ALLA UIF medlemmar, äldre som yngre, är välkomna till ett lite trevligare inslag i de annars trista Corona tiderna!

Välkomna!

Julorientering 6 december
2020-11-21 17:10

Julorientering i Coronatider

Här kommer en inbjudan till en julorientering som ett litet glädjeljus i Coronamörkret.

Söndagen den 6 december finns det möjlighet att delta i en enklare julbetonad orientering för alla i Umedalens IF orienteringssektion.

Upplägget är som följer: Fri start mellan kl 10.00 -12.00, undvik köbildning och håll ihop familjevis.

Vid starten får ni en karta och ni behöver dessutom ha med en mobiltelefon som har en app som kan scanna QRkoder. Kontrollerna består av skärmar samt en julfråga som man får information om via en QRkod. Vid målet väntar glögg, pepparkakor och något extra till alla barn, samt svaren på julfrågorna vid kontrollerna.

Alla, unga som äldre, är välkomna att i egen takt delta i julorienteringen som i år får ersätta den tänkta julfesten med gröt och samvaro inomhus. Vi vill inte ställa in utan ställer OM till ett alternativ som fungerar även nu, då vi så gärna vill göra något kul i jul!

Startplats meddelas lite närmare beroende på väder och snöläge, men det blir här på Umedalsområdet. Men notera dag och tid så länge så ses vi!

Varmt välkomna!

Dubbla DM guld i orientering till Emilia Wikström, UIF
2020-10-15 15:13

Orienteringssäsongen 2020 har som för alla andra idrotter varit ovanlig och anpassad efter Covid-19. Men till skillnad från inomhusidrotter har orienteringen faktiskt haft ett ökat intresse och fler än tidigare har provat på vår skogssport. En av alla de familjer som deltagit i vår verksamhet under året, och som varit extra engagerade är familjen Wikström med barnen Viktor, Emilia, Julia och Mollie. Viktor och Emilia har tävlingsdebuterat i sina åldersklasser det här året och gjort detta mycket framgångsrikt. Bäst lyckades Emilia, som vann DM guld både på medeldistans och långdistans i D 10. Detta ville vi från föreningen uppmärksamma lite extra då inga prisutdelningar skett i samband med tävlingarna detta år utan deltagarna fått åka hem direkt efter målgång. Men nu fick Emilia motta sina välförtjänade guldmedaljer av sektionens ordförande Annika Manni samt huvudstyrelsens ordförande Mikael Berglund, och övriga syskon fick ett uppmuntranspris för sina också goda insatser. Så vi i UIF orientering gläds, trots pandemin, över stort intresse och fina framgångar detta år och hoppas fortsatt intresse även nästa!

Annika Manni, ordförande UIF orientering

Avslutning för måndagsträningarna den 14/9
2020-09-10 18:34
Hej alla!
Nu är hösten här och de gemensamma måndagsträningarna är slut, och vi har också märkt att flera av er inte kunnat komma de sista gångerna så:
Vi kommer därför att ha vår egen avslutning för oss i UIF nu på måndag den 14/9.
Vi samlas vid lekparken på grönområdet vid Pärkällarvägen här på Umedalen kl 18.00.
Det blir en lekfull orientering med hemliga uppdrag, korvgrillning, märkesutdelning mm.

Vi ledare hoppas att ni som varit med under säsongen har möjlighet att komma på måndagsavslutningen!

Under resten av hösten fortsätter en del arrangemang, men framförallt på helgerna. Det är med andra ord inte helt slut på möjlighet att orientera! Vi informerar om det också på måndag.

Varmt välkomna!

Nyheter från våra grupper