Länk till Träningar/matcher Umedalens IP Konstgräs
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Umedalens IF
FOTBOLL

Basschema träningar Umedalens IP Konstgräs 2024
Klicka på bild för större vy!

Se bild för basschema på konstgräset Umedalens IP. OBS! Det är flertalet förändringar veckovis pga kvällsmatcher. Därför behöver ni även ha koll på schemat kontinuerligt. 

 

Via länken nedan kommer ni till aktuellt schema som ska vara uppdaterat utifrån avbokningar/ombokningar varje vecka. 

 

Länk till visning av bokningar på Musköten/UIP

Info från fotbollssektionerna i Umedalens IF och Sandåkerns SK!
2024-05-16 08:23

Inför denna fotbollssäsong så ingick Umedalens IF och Sandåkerns SK ett tydligt samarbete på dam- och herrjunior med kombinationslag i både F17 Elit och i P17 Nationella, det tillsammans med ett s k ”kombolag” i damer div 3, UIF/SSK.


Samarbetet bygger på att kunna ge de bästa möjligheterna för våra spelare i bägge föreningarna att kunna utvecklas oavsett ambitionsnivå.

Men vi har, tyvärr, under våren sett att spelarunderlaget i antal spelare på damsidan tydligt har minskat vilket nu har gjort att fotbollssektionerna i SSK och UIF gemensamt därför har tagit beslutet att omgående avbryta seriespelet i F17 Elit.
Det finns inte längre ett spelarunderlag för att fortsatt bedriva matchspel i både F17 Elit och i kombolaget för damer div 3.
 
Vi väljer istället att behålla platsen för fortsatt seriespel i damer div 3 med det s k kombolaget UIF/SSK där vi då har möjlighet att fortsatt kunna erbjuda våra damspelare, oavsett ålder, matchtid.

Ledare för kombolaget framåt kommer att vara ledargruppen från F17 Elit med Fredrik Lindgren, Elisabeth Plogner, Milla Lindgren från SSK tillsammans med Jerker Hultman från UIF.

Hälsningar
Fotbollssektionerna i
Umedalens IF & Sandåkerns SK
Uppstartsmöte Fotboll för barn födda 2017!
2024-04-22 16:39
Nu har det blivit dags att starta upp nya fotbollsgrupper i Umedalens IF!

 

I år välkomnar vi barn födda 2017 att börja spela fotboll med oss. Till att börja med bjuder vi in till ett uppstartsmöte för föräldrar. Detta så vi kan presentera föreningen, vår verksamhet, tänkt upplägg för säsongen och att ni kan få svar på eventuella frågor och funderingar.

 

Förhoppningen är att vi även kan forma ledargrupper för respektive lag på denna träff!

 

Standardtid för träningar för våra yngsta/nystartade grupper är lördagar kl 09:00 på konstgräset på Umedalens IP. I samband med denna första träff så spikar vi tid/plats för träningar framåt. Antingen startar vi lördag den 11/5 eller lördag den 18/5. 

 

Hjälp oss gärna att sprida till barn på vårt upptagningsområde!

 

DATUM: Onsdag den 8/5

TID: KL 19:00-20:00

PLATS:  Möteslokalen Bollen på Musköten

 

Vi vill gärna att ni anmäler ert barn till gruppen innan mötet, görs via nedan länk eller via formuläret som finns som menyval. 

 

Om ni kan tänka er att ställa upp som ledare får ni gärna skriva in det också så vi vet lite mer på förhand!

 

Intresseanmälan fotboll födda 2017

 

Varmt välkomna!

 

UIF Fotbollssektion

Information gällande elitförberedande Umeå IK satsning
2023-12-13 09:55

Ni har säkert hört talas om Umeå IK:s planer på att starta upp två nya elitförberedande fotbollslag för tjejer i åldersspannet 12-15 år (2024 berör det tjejer födda 2009-2012).

 

Vi vill ta tillfället i akt att informera er om vår syn på detta och vad det innebär för Umedalens fotbollssektion.

 

Vår ambition är att de ska vara attraktivt att spela fotboll i Umedalen oavsett ambitions- och kunskapsnivå. Vi tror att det är viktigt att alla barn får möjlighet att utvecklas i en positiv och trygg miljö, där de känner sig välkomna och sedda. De flesta känner till att allsidig träning gör att barn lär sig fysisk aktivitet för livet. Det kanske är mindre känt att barn som inte specialiserar sig på en idrott förrän efter tonåren, har en ökad chans till elit som vuxen (Kliethermes, S.A,et al (2019) British Journal of Sports Medicine).

 

Umeå IK:s satsning på elitförberedande lag är ett viktigt steg för att utveckla deras verksamhet i konkurrens med andra elitklubbar, vilket är en viktig förutsättning att fortsatt locka talanger till deras redan existerande junior- och A-lagsverksamhet. Men en satsning på tjejer födda 2009 - 2012 ställer vi oss frågande till. Detta beroende på att:

 

  • Det enligt forskning är omöjligt att veta vilka som är talanger innan ungdomarna passerat puberteten
  • Kompisrelationer som är en viktig anledning till att barn väljer att spela fotboll riskerar att brytas
  • Satsningen ökar risken för tidig specialisering som leder till lägre sannolikhet att nå elit
  • Vår erfarenhet visat att lag som tappar de mest ambitiösa spelarna löper ökad risk att upphöra.
  • Våra ungdomslag tränas av föräldratränare och om deras barn byter lag så försvinner en kompetens som är mycket svår att ersätta

 

I Umedalens IF önskar vi att så många som möjligt ska fortsätta så länge som möjligt i en så bra fotbollsmiljö som möjligt. Vi vet att det är mindre än 0,5 % av alla barn som når eliten, men är lika glada varje gång någon från Umedalen tar det steget. Med elit menar vi att man når allsvenskan på seniornivå, inte att man blir uttagen i ett ”Top Team” som barn eller ungdom.

För att säkerställa att vi kan fortsätta erbjuda alla våra tjejer en bra fotbollsmiljö har vi tagit ett antal beslut.

 

  • Från och med det året som barnen fyller tolv år ska det finnas möjlighet för miljöträning i äldre lag, för de som önskar träna mer och har behov av att möta större utmaningar. En satsning som bygger relationer över åldersgränserna och stärker samarbetet mellan tränarna i föreningen.
  • Vi har anmält oss med lag till F17 Elit- och P17 Nationellt-seriespel för kommande säsong vilket är något som vi tänker ska vara årligt återkommande. Detta innebär att vi kommer kunna erbjuda våra juniorspelare möjligheten att spela på en hög nivå efter tonåren.
  • Vi har inlett ett samarbete med Sandåkern för att stärka fotbollen i västra Umeå. Detta samarbete innebär att vi kommer kunna erbjuda våra tjejer en ännu större bredd av träningar och matcher.

 

Vi tror att dessa beslut kommer att göra det möjligt för oss att fortsätta erbjuda en bra fotbollsmiljö för alla våra tjejer, oavsett om de drömmer om att bli proffs eller bara vill spela för att det är roligt.

 

Vi hoppas att denna information är till hjälp för både ledare och föräldrar när det gäller att hantera val kopplat till barnens fotbollsspelande!

 

Med vänliga hälsningar,

Fotbollssektionen UIF

Anmälan till UIF Fotbollskola V33 STÄNGD!
2023-06-28 16:08

Anmälan till årets Fotbollsskola i Umedalens IF i samarbete med Intersport och AB Bostaden i Umeå har nu STÄNGT! Kontakta alexander.lindgren@umedalensif.se för att undersöka möjligheterna för ev efteranmälan. 

 

SISTA ANMÄLNINGSDAG SÖNDAG 9 JULI

 

Anmälan gör ni via vår bokningssida genom att klicka HÄR! eller genom att klicka er vidare via menyrubriken Anmälan Fotbollsskolan 2023. 

Om ert barn redan är aktivt i föreningen, använd en mailadress som finns kopplad till barnet så kan ni använda befintliga personuppgifter vid anmälan.   

 

När: Vecka 33 (14-17 augusti)

Tid: Måndag till torsdag mellan klockan 09.00 och 14.00.

För: Pojkar och flickor födda 2011 – 2016

Pris: 600 kronor. I priset ingår förutom härliga dagar med mycket fotboll även en fotboll, en t-shirt och en vattenflaska. Medtag egen lunch och mellanmål.

20% syskonrabatt för efterföljande syskon (480 kr)

Var: Umedalens IP, konstgräs

Ledare: Fotbollsskolan leds primärt av äldre aktiva i föreningen 15-17 år gamla.

Huvudansvarig: Willam Erebo Olofsson

 

Vi erbjuder inte fotbollsskola för 6-åringar, i år barn födda 2017 då vi önskar att första introduktionen till föreningen sker via ordinarie verksamhet i någon av våra idrotter. 

 

Vi kan maximalt ta emot 120 deltagare.

 

Om veckan blir fulltecknad kan ni prenumerera på utskick och får då ett mejl om det uppstår lediga platser. 

 

Betalning sker inte i samband med anmälan utan görs mot utskickad avisering veckan före Fotbollsskolan.

 

I samarbete med Bostaden i Umeå erbjuder vi en enkel utlottning om gratis platser till vår Fotbollsskola. Bor ni i en Bostaden-lägenhet, klicka i JA-alternativet på anmälningsformuläret så är ni per automatik med i utlottningen. 

Utskick avgifter Fotboll 2023
2023-05-11 16:37

Imorgon kommer vi att börja skicka ut avgifter för fotbollssäsongen 2023 till ett antal grupper.

Det görs till en början i de grupper där det är bestämt vilken storlek på träningsavgiften som ska faktureras och sker sedan allt eftersom. 

 

De avgifter som finns i grunden är en medlemsavgift till föreningen samt en träningsavgift till laget. 

 

Träningsavgift Fotboll 2023 

Varje fotbollslag bestämmer själva storleken på tränings/deltagaravgiften utifrån tänkta kostnader och planerade aktiviteter under säsongen. 

 

Medlemsavgift Umedalens IF 2023 

Enskild medlemsavgift = 400 kr

Familjemedlemskap = 700 kr

 

Alla aktiva spelare och tränare/ledare som representerar föreningen ska betala medlemsavgift.

Ni klickar själva i om man ska betala enskild medlem eller familjemedlemskap när ni ska betala. Klickar man på familjemedlemskap så ser man vilka som finns kopplade till familjen i systemet. När familjemedlemskapet är betalt kommer ev andra fakturor för medlemsavgiften i samma familj att uppdateras som betald. 

 

Vill ni lägga till personer till familjen så kontaktar ni kansliet. 

 

Man betalar endast en medlemsavgift/år oavsett hur många idrotter i Umedalens IF man är aktiv i utifrån nedan indelning säsong. 

 

Fotboll -  säsongen 2023

Friidrott - säsongen 2023

Orientering - säsongen 2023

Badminton -  säsongen 2023/24 (medlemsavgift faktureras höst)

Bandy - säsongen 2023/24 (medlemsavgift faktureras höst)

Bordtennis - säsongen 2023/24 (medlemsavgift faktureras höst)

Gymnastik/dans - säsongen 2023/24 (medlemsavgift faktureras höst)

Konstgräsplanen avstängd idag 25/4!
2023-04-25 14:53

Snömängderna som just nu faller gör konstgräset ospelbart ikväll och vi kommer att stänga av planen! Förhoppningsvis kan vi återgå enligt vanligt schema inom kort. 

 

ALLA TRÄNINGAR FÖR KVÄLLEN STÄLLS IN!

 

Uppstartsmöte pojkar/flickor födda 2016 2/5!
2023-04-25 14:25

Nu har det blivit dags att starta upp nya fotbollsgrupper i Umedalens IF!

 

I år välkomnar vi barn födda 2016 att börja spela fotboll med oss. Till att börja med bjuder vi in till ett uppstartsmöte för föräldrar. Detta så vi kan presentera föreningen, vår verksamhet, tänkt upplägg för säsongen och att ni kan få svar på eventuella frågor och funderingar. Förhoppningen är att vi även kan forma ledargrupper för respektive lag på denna träff. 

 

Hjälp oss gärna att sprida till barn på vårt upptagningsområde!

 

DATUM: Tisdag den 2/5

TID: KL 18:30-20:00

PLATS:  Möteslokalen Bollen på Musköten

 

Vi vill gärna att ni anmäler ert barn till gruppen innan mötet, gör via nedan länk eller via formuläret som finns som menyval. 

 

Om ni kan tänka er att ställa upp som ledare får ni gärna skriva in det som kommentar också. 

 

Intresseanmälan fotboll födda 2016

 

Varmt välkomna!

 

UIF Fotbollssektion

Ordinarie träningsschema gäller från måndag 17 april!
2023-04-14 10:20

Då vädret varit gynnsamt den senaste tiden så är nu konstgräset på IP tillgänglig för träning med start måndag den 17 april!

 

OBS! I dagsläget har endast en uppsättning 7v7 samt 11v11-mål tinat fram och förberetts så till en början får vi lov att samsas med dessa.

 

Förhoppningsvis kan vi få fram några till mål direkt under nästa vecka men innan dess behöver vi komma överens med de lag vi tränar samtidigt med. Börjar vi slita i det som är fastfruset så är risken överhängande att näten går sönder vilket bara förskjuter användandet och ger en onödig kostnad!

 

Alla tider enligt fördelningen startar från nästa vecka om inget annat meddelats. Maila/ring Thomas på kansliet för att uppdatera ert startdatum för träningar om ni inte ska börja träna direkt.

 

Aktuellt schema hittar ni genom att klicka på länken högst upp hemsidan eller genom att klicka HÄR!

 

Finns även i PDF-format under menyvalet Dokument: 

Grundschema

Schema vid veckomatcher

Schema sorterat på lag

 

090168790

kansli@umedalensif.se

Umedalens IF startar målvaktsträningar!
2022-03-15 20:00

Umedalens IF är glada över att kunna informera om att vi till fotbollssäsongen 2022 kommer börja med målvaktsträningar för alla i barn- och ungdomsverksamheten!

Nyheter från våra lag
Fotboll Herrlag, 12/05 16:33 
Fotboll Herrlag, 09/05 20:09 
Fotboll P11, 07/05 10:55 
Fotboll Herrlag, 06/05 12:10 
Nyheter från föreningen
 
Huvudsponsorer UIF 2024
Fotbollens Sponsorer 2023