SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Välkommen till Umedalens nya seniorlag!
Vi är mycket glada över att Umedalens IF åter igen har ett bandyherrlag i föreningen! Fr.o.m. säsongen 2018/19 tar Umedalens IF över IFK Umeås herrlag och blir då en större och starkare bandyföreninen i Umeå som ger bättre förutsättningar att etablera bandyn i stan.

Herrlaget återfinns i Division 1 Övre Norrland, en serie som sträcker sig från Haparanda till Sundsvall.
Spelschema 20/21
2020-10-12 15:52
Lör 21/11Umedalens IF-Vox Bandy Edsbyn
Lör 28/11Umedalens IF-Falun U
Sön 29/11Umedalens IF-Karlsborgs BK
Lör 05/12Borlänge Bandy-Umedalens IF
Sön 06/12IFK Rättvik U-Umedalens IF
Lör 12/12Umedalens IF-Broberg SIF U
Lör 19/12Söråkers IF-Umedalens IF
Sön 10/01Selånger SK-Umedalens IF
Lör 16/01Haparanda SKT-Umedalens IF
Sön 17/01Karlsborgs BK-Umedalens IF
Sön 24/01Umedalens IF-Haparanda SKT
Lör 30/01Umedalens IF-Östersunds BS
Lör 06/02Umedalens IF-Söråkers IF
Lör 13/02Skutskärs IF-Umedalens IF
Lör 20/02Umedalens IF-Selånger SK
Sön 28/02   Östersunds BS-Umedalens IF

En tung helg i Sundsvall
2019-11-25 11:56
Herrlaget var i helgen iväg på säsongens första bortaturné i Medelpad. På lördagen var motståndaren Söråker och söndagen Selånger. Efter premiärhelgens oavgjorda resultat mot Östersund var känslan god inför dessa två matcher. Samma känsla fanns troligtvis inte kvar hos oss 15 minuter in i båda matcherna då vi ligger under med 4-0. Detta efter slarv men framförallt utan fokus och vilja som det fanns mängder av under premiärhelgen. Det finns korta sekvenser då vi gör saker bra men totalt sett under 90 minuter är det inte tillräckligt. Efter båda halvlekarna justerar vi om försvarspelet lite vilket räckte för att stoppa läckaget något. 

Nä, denna helg hade vi inte mycket att sätta emot och har inga yttre omständigheter som påverkade oss utan endast oss själva att skylla. Efter matchen mot Selånger stängde vi in oss och diskuterade över hur vi går vidare. Den här helgen var inget vidare men hela truppen är enade om att vi kan bättre och är beredd att gå vidare för att hitta tillbaka till det vi hade premiärhelgen. Kommande helg kommer Selånger och Söråker upp till Umeå vilket ger oss möjligheten att visa hur vi egentligen vill spela vilket blir väldigt viktigt för oss att kunna bevisa för oss själva.

Om vi ska leta ljusglimtar efter helgen så är det ändå väldigt kul att se herrlaget ställa upp med fem stycken spelare som har Umedalen som moderklubb och att fyra av dem är juniorer. Juniorerna som spelade två matcher med P16 på lördagen gjorde sin tredje match för helgen i söndagens match mot Selånger och gick in med en fin inställning som bådar gott inför framtiden.

Helgens resultat
23/11 Söråker - Umedalen, 9-0 (7-0)

24/11 Selånger - Umedalen, 11-2 (7-0)

/Jesper
Inför Söråker och Selånger borta
2019-11-22 16:05
Imorgon går bussarna söderut för säsongens första bortamatcher: Söråker på lördag och Selånger på söndag.

Nytt inför morgondagen är att Umedalen presenterar ett färsk nyförvärv på isen: Karl Rönnqvist från Härnösand. Kalle kommer att finnas på lån mellan Umedalen och HAIK. Annars är det en trupp ni känner igen, enda tappet för lördagen är Uotela som tar hand om familjen och juniorerna som matchar själva med P16, mot just HAIK.

Söråker har inlett friskt matchande men har inte lyckats plocka någon poäng ännu. Vi gissar att de kommer vara sjukt taggade på seger imorgon. Kikar man i övergångslistan kan man se att de har dammsugit halva Söderhamn de senaste veckorna. Antagligen har ryktena gått om vilken succé ett annat Brobergsförvärv i serien varit...

Följande manskap hoppar på bussarna, om alla kommer med hem återstår att se:

Blom
Wille
Jeppe
Trondsen
Sebbe
Hellman
Jesus
Kråkan
Hallis
Uffe
Lansen
Skrubben
Kalle

På söndag räknar vi med förstärkning från P16 som är spellediga.

1-1 i premiären
2019-11-16 17:11
Två förgrundsfigurer i matchen mot Östersund. Målvakten Gustav Forsblom och målskytten William Lantz Andersson.
Det blev en snöig och svårspelad match på Nolia i premiären, präglad av tätt försvarsspel och en hel del långbollar.

Östersund tog ledningen med 1-0 på straff genom deras speciella straffskytt Oliver Nilsson. Efter det tog det dock inte lång tid innan Umedalen kvitterade genom en friställd Wille Lantz Andersson på en magisk genomskärare från nyförvärvet Anton Hellman. En jämn första halvlek där båda lagen hade bud på fler mål.

I andra bestämde sig Östersund för att börja mata långt, vilket inte gav nån direkt utdelning. Hemmaförsvaret sopade undan det mesta. Framåt hade dock umegrabbarna svårare att skapa rejäla lägen även om debuterade amerikanen Zack Wynne fick göra några tokräddningar i det gästande målet. Efter en timeout från ÖBS började de spela mer längs marken, och gasade på i vad som mest blev enmansattacker ut på kanterna, följt av inspel som lyckades ibland. Umedalen, som spelade första matchen för säsongen, började mattas avsevärt men höll ut alla 92 minuter och kasserade in en liten revanschpoäng efter den tvåsiffriga förlusten senast mot Östersund.

Fina prestationer av Umedalens nyförvärv och de debuterande juniorerna Benjamin Liljedahl och Alexander Söderlund.

Nästa match är 23/11 borta mot Söråker.
Nästa hemmamatch är 30/11 kl 11:30 mot Selånger.
Inför Umedalen - Östersund
2019-11-15 13:54
Äntligen premiär!

Umedalen har vuxit in i den nya kostymen och de nya rutinerna har kuggat i vilket gett en väldigt behaglig försäsong. Ett flertal juniorer har lyfts upp på träningar vilket på sikt kommer ge mycket god avkastning!

Inför matchen har laget varit på stor is i två veckor och tränat på att få tajming i passningsspel och åkningar. Svårt att sia om hur det kommer att klaffa under match, men med deffen i första prio kommer laget växa in i matchen och säsongen. Apropå att växa in i saker och ting finns några nya spelare som ska spela in sig i svartgult i vinter. Från Broberg kommer Mathias "Drömmen" Hallberg som med sin elitseriefart kommer ge många försvar mardrömmar i vinter. Anton Hellman med senaste adress Sunvära har en passningsklubba självaste Fosshaug dreglar efter, och Daniel Trondsen är lika hård som musiken han lyssnar på är mjuk.

Vilka är Östersund då? Ja, från förra året har vi inga vidare minnen. Tre torsk varav ett riktigt bottennapp på bortaplan i sista omgången. Till den här säsongen räknar de inte in några särskilda tapp, det skulle vara om Mohlin nöjer sig med att coacha från bänken då, men som alla vet är spelande tränare ett vinnande koncept i Världens bästa div 1 (Kråkan, Rönnqvist, Hedberg, Selångers startelva(??), Zolotarev) så för att nå nästa nivå är det bara snöra på sig skridskorna. Man har däremot värvat in bra folk; Ehrström och Högberg från Selånger. Den gamle umebekantingen Erik Risby har dessutom skymtats i matchrapporter - kul att det går att leva på talang även när man närmar sig 40!

Hoppas vi ses på Nolia imorgon kl 14! Psyket på Dalen är öppnat igen!
Spelschemat spikat!
2019-11-08 16:16
Kika in på fliken Matcher så kan du gå igenom och boka in de dagar ni ska sitta svettiga framför Elitrapport och följa oss i vinter!
Truppläget 2019/2020
2019-10-04 14:12
Det var länge sen vi hade en uppdatering här, men eftersom vi snabbt blev en del av Umedalens IF ifjol hann vi inte ta allting från början och under säsongen var det fullt fokus på att hamna i fas. 

Vi ser fram emot vår säsongspremiär den 16 november hemma mot Östersund och vi hoppas se så många umebor som möjligt på läktarna!

Vi kommer att återkomma med uppdateringar någon gång i veckan fram tills dess, och som en stark början bjuder vi på en uppdatering av truppen, som ännu inte är helt spikad!

Målvakter:
Gustav Forsblom
Lars Vikman (reserv)

Utespelare:
Jesper Stens Wanberg
Wille Norberg
Anders Uotela
Ulf Liljegren
Sebbe Åström
Josef Sandlund
Jakob Storskrubb
Daniel Nilsson
Wille Lantz Andersson
Frans Mårtensson (U16)
Mathias Hallberg (nyförvärv Broberg)
Anton Hellman (nyförvärv Sunvära)
Daniel Trondsen (nyförvärv Slottsbron)

Ut:
Tobias Stahl (Norrtelje)
Thomas Uotela (kliver in i ledarstaben)
Isac Köpsén (bandygymnasium Edsbyn)
Elias Johannesson (bandygymnasium Bollnäs)

Utöver detta har vi ytterligare fem juniorer som ingår i träningstruppen, så tillväxten ser mycket bra ut!
Det är dessutom fler värvningar på gång så håll utkik här och i våra sociala medier.

Serieindelning 2019/2020
2019-06-17 13:20
Division 1 Övre Norrland kommer nästa säsong att innehålla samma lag som förra säsongen, alltså:

Umedalens IF
Haparanda SKT
Karlsborgs BK
Östersunds BS
Söråkers IF
Selångers SK

Spelschemat kommer i höst. Nytt för i år är att vinnaren i Övre Norrland kommer att möta vinnaren i Nedre Norrland för att komma vidare till kvalet till Allsvenskan.

Vi hoppas att Härnösands AIK snart är tillbaka i den division de hör hemma!
Förlust i premiären
2018-11-12 09:08
Herrarna föll tyvärr hemma mot Selånger i säsongens premiärmatch med 2-6. Att inte ha kunnat tränat ordentligt på en fullstor plan innan matchen tog ut sin rätt och det gjordes en del misstag defensivt som Selånger var snabba att utnyttja.

UIF skapade en del lägen framt men hade svårt att få fram de där superheta chanserna och Selånger kunde kontrollera matchen, även om hemmalaget pressade på bra med långt spel i slutet. Båda UIF:s mål gjordes av Daniel Nilsson.

Nu hoppas vi på bättre väder så att vi får vettiga träningsförutsättningar denna vecka innan hemmamatchen mot Östersund på lördag!
Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 22/2 13:00
4 - 1  
Sön 16/2 13:30
2 - 11
Lör 8/2 15:00
18 - 2  
Sön 26/1 13:15
6 - 1  
Lör 25/1 15:00
14 - 1  
Sön 19/1 13:15
2 - 9  
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Nyheter från föreningen
 
Facebook
Huvudsponsorer UIF 2021