Länk till Träningar/matcher Umedalens IP Konstgräs
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Umedalens IF
FOTBOLL
HERRLAGET DIV 4

UIF - Clemensnäs IF
2024-06-03 15:39

UIF - Clemensnäs IF 2-1

 

JAA, så jädra skönt med en seger igen. Dessutom i mina ögon en helt rättvis sådan. Vi startar riktigt bra och skapar tidigt flera bra möjligheter men likt tidigare så tar vi inte riktigt betalt för det vi skapar. Försvaret är dessutom ramstarkt rakt igenom, och så har vi Gabbe som sista post som plockar det som kommer fram i form av några enstaka avslut samt inlägg.

 

I 11:e minuten kommer ändå 1-0 på hörna, perfekt slagen av Benji, hittar fram till Ossian som är klinisk med skallen och 1-0 på tavlan.

Vi fortsätter vara bra och skapar fler lägen men tyvärr ingen mer utdelning. Clemensnäs i sin tur har under första halvlek inte ett enda avslut på mål (förutom det som kom sista minuten).

Två avslut får dom iväg från avstånd. Det första från ytterhörnet av straffområdet som sänker sig ca en halvmeter ovanför bortre kryss. Det andra från typ 50 meter gick 15 meter utanför.

Sen kommer straffen. Klockan står på 45. Bollen kommer över Oskar mot deras fw, Oskar hinner ikapp inne i boxen och deras fw drar på ett volleyskott som får helt fel riktning och tar på Oskars hand (filmen ljuger inte), hade den inte tagit på handen så hade den gått till inkast. Men straff blir det, inget att göra åt det men den efterföljande varningen känns riktigt hård då Oskar inte gör sig större utan armen är intill kropp i normal ställning.

Oavsett så kommer ett tungt 1-1 mål på straffen.

 

Får skälla lite i pausen vilket ger effekt. Vi är i andra mer noggranna med boll och hotar mer mot och in i offensiv box. Värmen börjar också göra sitt och spelare från båda sidor börjar tröttna, vilket ger en del mindre bra beslut från båda gängen.

Vi håller trots det fortsatt ihop väldigt bra i försvaret så Clemens kommer aldrig in i vår box och kan hota ordentligt. 

i 73.e kommer så det "snubblande" målet från oss (Clemens tränares ord). 

Efter fint passningsspel så får till slut Sajad tag i den just utanför deras straffområde, en fin tvåfotare, förbi försvarare, Henke kommer i andra läget och driver förbi ytterligare försvarare och placerar säkert in den i bortre. Ser inget snubblande på videon, bara bra kvaliteer.

Efter 2-1 så har vi kontroll på händelserna tills Oskar felaktigt får sitt andra gula och därmed rött.

Med en man mer så trycker Clemens på med det dom kan, lyfter in i box så mycket som möjligt. Under dessa sista 16-17 minuter (inkl dryga 7 min övertid) så skapar Clemens 3 av sina 7 avslut mot/på mål. Det mesta av bollarna plockar Gabbe ner men den sista är väldigt vass och hade kunnat resultera. Avslutet går förbi Gabbe men studsar på en Clemensspelare som tidigare ramlat och låg på mållinjen, bollen studsar till inspark. 

2-2 där hade känts otroligt orättvist.

 

Efter att ha läst Clemensnäs tränares referat på deras hemsida så blir jag ännu mer nöjd efter att ha sett matchfilmen.

Det klagas bl a på ett felaktigt domslut då de gör 1-1 tidigare i halvleken, det ropas att det är vår egna spelare som hoppar in i Gabbe, men filmen visar obönhörligt att deras nr 22 kommer först in på vår hoppande mv = solklar frispark. Det är för övrigt inte enda klagomålet på domaren. Vi har också ett antal kommentarer men inte närheten av vad deras tränare oh spelare har. Det är bara att lyssna på filmen. Ljudet är tydligt.

Däremot får jag själv en varning för att ha sagt "Kalle Anka" nivå på dömningsnivån, onödiga ord att säga men jag har rätt i sak. Kan nämna två situationer som bedöms helt olika. Vi har en brutal kapning från Clemens nr 20, han tar vår spelare med knät över låret, den renderar i endast frispark. Till saken hör att han redan hade en varning och borde fått rött. Några minuter senare får vår Oskar sitt andra gula och därmed rött efter en kampsituation. Utifrån tidigare bedömning som inte gav något kort så är den här horribel. Frisparken ok men varning och rött INTE.

 

De skrivs också om en spelare som ställer till STORA bekymmer för vårt försvar och som "radar upp farligheter". Om inte filmen visar en annan match så är det extremt långt ifrån riktigt. På 90 minuter får nämnda spelare iväg två avslut mot vårt mål varav ett är 50-meterskanonen som gick 15 meter utanför, den andra är mer likt ett hemspel där Gabbe har noll problem att plocka upp bollen. I övrigt så har framförallt våra två IB total kontroll på honom. Visst, han skapar straffen men det är en rejäl felträff som tar på en arm som är i normalt läge.

Clemens ska också ha varit tämligen överlägsna oss och borde absolut ha vunnit fighten men återigen så visar filmen någonting annat.

 

Statistiken är tydlig (våra siffror först)

Bollinnehav 58% - 42%

Avslut 15 - 7

Skott på mål 7 - 3

Viktigast av allt, mål 2 - 1

 

Väldigt bra att få allt på video. Minnet kan ibland svikta en del och då är det bra att kunna titta i lugn o ro och analysera.

 

Nästa match, torsdag 6/6 13.00 borta mot Sörmjöle

 


Nyhetsarkiv
UIF - Clemensnäs IF2024-06-03 15:39
Östra Ersboda FC - UIF2024-06-03 15:31
Röbäcks IF - UIF2024-06-03 15:25
Seger mot Medle 1-02024-05-12 16:33
Hemmapremiär i moll2024-05-09 20:09
Tr-match TG-P19 - UIF2024-04-14 09:26
DM omg 1 UIF-Ersboda SK2024-04-12 09:59
Träningsmatch 22024-03-22 21:45
 
Huvudsponsorer UIF 2024
Fotbollens Sponsorer 2023