Länk till Träningar/matcher Umedalens IP Konstgräs
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Umedalens IF
FOTBOLL
HERRLAGET DIV 4

Ursäkta bättre sent än aldrig
2024-05-06 12:10

Har helt missat att skriva referat om de två senaste matcherna. Kommer här.

 

Söndag 20/4 DM omg 2 Sörmjöle - UIF.

Matchen spelades på Tegstunet. En fin men lite torr konstgräsmatta. Tyvärr beter sig bollen lite studsigt när det är torrt.

Vi hade innan match pratat om att sätta hårt tryck mot SIF både med och utan boll. Vi ville att det skulle få springa för att försvara sig men också tvingas till snabba beslut med boll.

Tyvärr blev det varken det ena el andra.

Vårt försvarsspel var zombieliknande långsamt, så SIF fick i lugn o ro spela runt utan bekymmer alls. I anfallsspelet så var det lika långsamt. Orientering och tanke från vår sida var nästintill obefintlig. För att inte säga inställningen och viljan att ta det hårda jobbet.

Allt detta gjorde förstås att matchen inte alls var något vackert att studera.

 

SIF får rättvist göra 1-0. Tänkte då att nu måste väl ändå grabbarna vakna men sätter ett stort tveksamt på den. Sista 10 minuterna skickar vi upp Ossian högst upp för att kriga på allt. Det lyckas vi faktiskt med och Ossian får på ett underligt sätt sista touchen på bollen och matchen slutar 1-1. 

Resultatet är det som glädjer för i och med det så är vi vidare på bättre målskillnad än just "Mjöle".

 

Ett riktigt dåligt genrep. Vi kan bättre.

 

Lördag 4/5 16.00. Dags för seriepremiär mot Tegs SK. Åter tillbaka till "Tunet"

 

Som tidigare referat "riktigt dåligt genrep" så gick vi in med målsättningen att dåligt genrep ger bra premiär.

Förberedelserna hade kunnat varit något bättre då tre tongivande spelare pga sjukdom lämnade återbud bara dagarna innan match. Inget att göra åt det. Alla lag drabbas förr el senare så det jämnar ut sig.

Tur då att vi har spelare som kan fylla upp platserna. 

 

Första 7-8 minuterna var Teg något bättre men därefter tar vi över ganska klart.

Vårt mittfält skördar stora framgångar med bra rörelse och högt tekniskt kunnande, båda dom ihop med spelförståelse gjorde att vi från backlinjen gång på gång kunde spela igenom deras press och hitta ytor att anfalla på. 

Vårt eget presspel fungerar också tillfredsställande och ställer till bekymmer för Teg. Vi är väldigt nära vid flertalet tillfällen att stjäla boll och nästan komma i friläge. Detta händer också flera gånger men tyvärr får vi inte till det i sista tredjedelen. Men till slut får vi utdelning,

Albin Nygaard jobbar stenhårt i press och vinner boll, får ensam löpväg fram mot mål men med en back i hälarna. Han är starkare och kan lugnt rulla in bollen, minut -33 0-1 på tavlan.

En knapp kvart kvar av halvleken, kan vi hålla spelet på samma nivå så löser vi det, kanske t o m gör något fler mål. Lägena kommer för 0-2 men tyvärr så är det sista inte med.

Klockan rinner upp mot minut 46-47 och allt känns lugnt. Vi ska få med oss 0-1 i paus. Tyvärr blir det inte så. Vi slarvar med boll, istället för att lägga djup in på Tegs planhalva så vänder vi hemåt och där är en Tegsforward starkare och vinner kampen 1-1 och kan kvittera.

Riktigt surt men med det spel som vi presterat så här långt så ska vi bara köra på.

 

I paus pratar vi mest om allt bra vi gör och saker vi kan göra ännu bättre. Framförallt så vill vi hitta ytorna bakom deras YB. Dom fanns där hela första halvleken men vi nyttjade inte dom då.

Uppspel på felvänd, tillbaka och sen hitta ytan var vad vi ville förbättra.

I övrigt fortsatt hårt jobb, ge spelalt och leverera boll.

Kändes bra inför andra.

 

Tyvärr blev det inte lika bra som det kändes. Samtidigt som vi inte klarade av det vi pratat om så lyfte sig Teg rejält. Satte betydligt hårdare tryck på oss (framförallt centralt). Hela andra halvlek var sig likt. Vi hade några korta perioder som var bra men generellt var de hungrigare och ville mer. 

Tur att vårt försvarsspel ändå sitter ok för vi lyckas hålla Teg borta från de riktigt heta målchanserna. Några halvisar skapar dom men inte fler än oss så på den måten är det jämnt.

Nånstans på andra halvan av halvleken så fixar dom fram några hörnor och på just en av dom kom avgörandet.

En hörna som kommer nånstans mellan målområdet och straffområdeslinjen bortanför från hörnläggaren sett. Deras kille får på årets drömträff och smackar på volley in den otagbart. Lite oklart hur vårt försvarsspel såg ut men tycker att vi borde hinna emellan då det är en volley. Där måste vi vara hungrigare och mer på tå.

Tyvärr så får vi inte riktigt till det i vår forcering på slutet. Teg kämpar heroiskt och får med sig en trepoängare.

Ser man till chanser så är det inte helt rättvist men deras vilja att ta det jobbiga kriget och vinna kamper fäller avgörandet. Hatten av för det, det ingår i spelet. Hoppas våra killar tar till sig det.

 

Vill ändå lyfta en av våra killar. En av de unga från vårt P17-lag. Jag lyfte i början på förra veckan upp två st (båda startade idag). Båda två gör riktigt bra insatser då de kastas in centralt i bana första fighten. Däremot så vill jag lite extra lyfta Olle Eklund som i mina ögon var rakt igenom brilljant. Hans vilja att ta jobbet blandat med fin förståelse och teknik gör att han för dagen var klart bäst i det för dagen gula UIF-gänget. Hoppas flera av våra killar tar till sig av den inställningen och viljan att ta jobbet. 

För som jag skrev ovan så är det i mitt tycke det som fäller avgörandet i denna match.

Teg var hungrigare över 90 minuter.

 

Tack för idag och välkomna till årets hemmapremiär kommande torsdag 9/5 på

Umedalens IP, OBS matchstart 12.00.

 

/Tony

 

 


Nyhetsarkiv
UIF - Clemensnäs IF2024-06-03 15:39
Östra Ersboda FC - UIF2024-06-03 15:31
Röbäcks IF - UIF2024-06-03 15:25
Seger mot Medle 1-02024-05-12 16:33
Hemmapremiär i moll2024-05-09 20:09
Tr-match TG-P19 - UIF2024-04-14 09:26
DM omg 1 UIF-Ersboda SK2024-04-12 09:59
Träningsmatch 22024-03-22 21:45
 
Huvudsponsorer UIF 2024
Fotbollens Sponsorer 2023