Länk till Träningar/matcher Umedalens IP Konstgräs
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Umedalens IF
FOTBOLL
HERRLAGET DIV 4

Tr-match TG-P19 - UIF
2024-04-14 09:26

Sista officiella träningsmatchen. Thoren P19 hade bjudit in och stod som värd denna BLÖTA lördagkväll på UEA sol. 

Trots arenanamnet sol så värmde inte vårt spel nämnvärt under första halvlek. Vi hade några perioder som var helt ok men som helhet så blandades felaktiga beslut, tekniska fel, ovårdat spel och allmänt underkänt spel halvleken. Vi lägger den i dokumentförstöraren och glömmer den.

TG tog också ledningen i 10:e på straff, enligt mig helt korrekt dömd.

I en av de få positiva skeenden runt minut 42 så kvitterar vi. Nygaard får fin yta på högerkanten och hittar Benjamin centralt i banan, nånstans 5-10 meter utanför straffområdet. "Benji" är iskall och fintar bort en par TG-försvarare och placerar sen fint in bollen i bortre hörnet.

 

Halvtidsnacket handlade förstås om att förändra/förbättra de vi gjorde mindre bra i första.

Först o främst vill vi lugna ner oss och behålla o vårda boll = tvinga TG ta onödiga beslut och löpa jobbiga meter i försvar. De individuella misstagen behövde också sänkas i antal. Till sist så MÅSTE den individuella orienteringen avsevärt förbättras.

Lyckas vi med detta så skulle possessionspelet öka och vi kan styra matchen som vi önskar.

 

Första 10 min är INTE som vi pratat om och TG har ett guldläge mitt framför inlånade Set i kassen men skottet går över. Därefter så börjar det se mycke bättre ut.

Jag tjatar mycke om att vi INTE måste gå offensivt i alla lägen utan istället våga vända både hem och kant, allt för att få äga boll så mycke som möjligt.

Jag tycker att vi lyckas allt bättre o bättre med det vilket ger oss ett större bollinnehav och därefter skapar en del möjligheter. Vi gör också tre byten som är lyckade alla tre. Olle (P17) kommer in centralt och visar en väldigt fin rörelse på banan, de kopplat till bra teknik och orienteringsförmåga gör att han löser situationerna väldigt fint. Alfred kommer in på högeryttern och visar ett väldigt stort engagemang med många offensiva löpningar. En av löpningarna är väldigt nära att ge oss straff. Han är helt fri och blir fälld av mv men tyvärr vinkas det för offside, såg tight ut men AD ser betydligt bättre än oss på bänken så det är bara att acceptera. Den tredje är Alvin Haake som tar plats på vänsterbacken. Alvin har varit väldigt sjuk det senaste veckorna men känt sig bättre på slutet. Lite oklart hur han skulle fixa det fysiskt men det såg jag inget av. Alvin gör också han ett bra inhopp. Det är klart, när man inte kunnat träna på en par veckor så är känslan inte riktigt där men han gör absolut inte bort sig. Ser trygg ut med boll och värderar de flesta lägen väldigt bra. 

Vi har ett till "nästan straff" läge, minns inte riktigt vem men spelaren är förbi och blir tydligt dragen i armen och tappar därav farten. Tyvärr inte straff där heller.

Sägas ska att TG också hade ett "nästan straff" läge så det blev väl jämnt ut.

 

De offensiva lägena kommer naturligt dyka upp om motståndarna får jobba hårt i sina överflyttningar/nedflyttningar/centreringar.

Det finns säkert folk på läktarna som tycker att vi ska gå framåt oftare, det får dom gärna tycka men det betyder inte att jag håller med ;).

Min filosofi bygger på att anfall är bästa försvar, och för mig betyder anfall att vi har bollen i besittning, inte nämnvärt att vi måste spela eller löpa med boll framåt. 

Anfall betyder att man äger bollen, ju längre perioder man äger bollen desto tröttare/mer frustrerad blir motståndare och det kvalitativa lägena kommer automatiskt dyka upp. Sen vill jag förstås att spelarna själva ska ta besluten om de ska vårda eller våga. Vårda är enkelt, förutsatt att medspelare ger spelalternativ. Våga är svårare, här kommer den individuella skickligheten och förmågan att orientera sig spela väldigt stor roll. De måste i alla lägen värdera om deras skills och orientering är tillräckliga för att lyckas just där och då.

Om ni skulle fråga någon av spelarna vad VVV står för mig så skulle det förhoppningsvis kunna svara.

Värdera - Våga - Verkställ, i detta ingår orientering och besluten ska tas på några tiondelar så lätt är det verkligen inte. 

Nog om mina tekniska/taktiska tankar ;) 

 

Jag känner mig väldigt trygg så här en knapp månad innan seriestart. Ikväll kom vi till start med endast 3 avbytare (varav 1 från P17). Det gör att vi har många som av olika anledningar inte kunde vara med. 

Bortsett från 3 spelare som för närvarande inte kan träna (2 skadade, 1 militären kommer hem i juni) så är resten tillgängliga men kunde inte delta ikväll pga jobb, skola el lättare sjukdom.

Till veckan kommer vi "hem" till IP för kontinuerlig träning. Det känns skönt.

"Borta bra men hemma alltid bäst"

 

Tack för idag så ses vi kanske uppe på IP framöver / Tony


Nyhetsarkiv
UIF - Clemensnäs IF2024-06-03 15:39
Östra Ersboda FC - UIF2024-06-03 15:31
Röbäcks IF - UIF2024-06-03 15:25
Seger mot Medle 1-02024-05-12 16:33
Hemmapremiär i moll2024-05-09 20:09
Tr-match TG-P19 - UIF2024-04-14 09:26
DM omg 1 UIF-Ersboda SK2024-04-12 09:59
Träningsmatch 22024-03-22 21:45
 
Huvudsponsorer UIF 2024
Fotbollens Sponsorer 2023