Länk till Träningar/matcher Umedalens IP Konstgräs
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Umedalens IF
FOTBOLL
HERRLAGET DIV 4

DM omg 1 UIF-Ersboda SK
2024-04-12 09:59
Årets första "Matchens Hulk" Ossian Eklund

Årets första tävlingsmatch är spelad. 

Sent igår 20.30 var det matchstart på Thoren Arena. Vi har tidigare bara hunnit med två träningsmatcher mot seriekollegan Tegs SK (en seger, en förlust). Senaste spelades 22/3 så det var ett tag sedan. Vi har dessutom haft en välförtjänt påskvila på det så matchstatus var lite oklar.

 

Vi hade som målsättning att ha ett bra possessionspel med goda tekniska kvaliteer. Vi ville också låta bollen göra jobbet, dvs hålla nere bolltouchen till ett minimum. Första halvlek såg det stundtals bra ut men i perioder så slarvades det för mycke och ibland gick det lite långsamt. Faromässigt var det aldrig något bekymmer. Tror inte vi släpper ett enda avslut på Gabbe i målet under första 45. Däremot så får vi själva göra två fina mål.

1-0 kom redan i 10:e minuten, efter fint spel på vänsterkanten så kommer Sajad till avslut, målvakt räddar men lämnar retur som Henke är fint framme på o drämmer otagbart i ettan. Så långt hade vi tydligt drivit matchen. Härefter kommer en period där vi är något sämre men det goda kommer tillbaka. Vi skapar en del halvchanser tills vi i 33:e får göra mål igen.

2-0 genom Albin Nygaard som snappar upp en boll och enkelt rullar den. 2-0 står sig halvleken ut.

Som helhet en ok första.

 

Vi pratar i paus om att vara mer noga med boll, inte vara nonchalanta. Vi behöver också orientera oss bättre på banan så vi tar reda på var med och motspelare finns. Vi ser brister i att både ge o se spelalternativ som finns. Till sist tryckte vi på att vi INTE behöver ha så bråttom offensivt utan som vi sa innan match, våga äga boll och låta motståndare jobba hårt utan.

 

Vi ser ganska omedelbart att killarna bestämt sig för att göra allt bättre. ESK får genast jobba betydligt hårdare för att vinna boll vilket ger oss större och bättre ytor att agera utifrån.

Redan i 46:e minuten visar det hårda jobbet att det ger effekt. Vi pressar fullständigt sönder ESK som hamnar i knä på mv. Vi har fyra av våra killar inne i offensivt målområde, ESK försöker rensa undan men gör det inte bättre än att de rensar rakt på Benjamin som stöter in den i kassen, 3-0 är ett faktum.

Därefter gör vi väldigt mycke bra saker ute på banan. Försvarsspelet är aggressivt och effektivt medans anfallsspelet är väldigt lyckosamt. ESK hinner i de allra flesta moment inte med vilket tröttar ut dem rejält.

Tvärtom ser vi på våra killar som orkar pumpa på med full kraft hela tiden. Jockes fys under försäsong börjar verkligen betala sig, och det kommer bara bli bättre, för killarna bör vara lite tunga/slitna då vi är inne i slutfasen av den hårda träningen.

Trots ett flertal spelare borta av olika anledningar så har vi ändå en stark bänk med 5 hungriga grabbar på, varav två är inlånade från P17 (Olle och Isak, vi har också en tredje P17 kille Marcus som startat matchen).

Alla fem från bänk byts in i 60:e minuten. Det ger resultat direkt. Vi har hörna och inhoppande FW Marley är klart starkast i luftrummet. Efter en fin hörna från Sajad så nickar Marley ner och Olle får slå in returen = 4-0.

Med hjälp av alla byten där vi får in halva laget med fräscha hungriga ben så fortsätter det massiva spelövertaget. Alla inhoppare gör det förnämligt. Som sagt Marley som FW, Olle MF, Isak VB, Adrian HB och Khadim MB. 

Känns riktigt roligt och betryggande att vi kan göra så många byten i ett svep utan att spelet försämras.

Vi har 4-0 på tavlan och ca 30 min kvar. Vi hinner göra två fina mål till, borde kanske gjort 2-3 ytterligare men ESK:s mv storspelade stundtals.

5-0 kom i 75:e, Marley är återigen framme men mv räddar storstilat, däremot kan han inte göra något åt returen från Sajad.

Marley har sedan en RIKTIGT het chans från ca 5 meter men drämmer den likt klassikern (vi som är lite äldre och har läst Buster känner till Super Mac), Ja, Super Mac som sköt bollen genom nätet åtskilliga gånger. Marley såg ut att vilja gör detsamma men det blev inte bättre än att han sopade den till inkast, en bedrift i sig då han hade typ 5 meter fram till målet:):)

6-0 kom ändå, och det i slutet, 87 står det på tavlan och Marley får till slut göra mål.

Vi tikitakar oss fram på högerkanten där Adrian är en av nestorerna, han är också nästsist på bollen då han med ett perfekt, precist inlägg hittar Marley som äntligen får sätta dit den.

 

Som helhet en riktigt bra match. Vi har förstås höga krav på varandra (spelare o ledare) så visst finns det saker att förbättra men det kommer. 

 

Avslutar med att att nämna spelaren som igår fick det nyinstiftade priset "matchens Hulk". Ett pris som kommer delas ut till den spelare som utmärkt sig på ett genomgående positivt sätt. 

Matchen till ära så blev det hemvändande Ossian Eklund som fick ta emot årets första "Matchens Hulk".

Har en bild som jag ville lägga till men kan tyvärr inte göra det via arbetsdatorn som jag sitter vid nu. Försöker hinna göra det ikväll.

 

Tack också till er som tog sig tid och kom o tittade. Var inte ledsna ni behöver inte få alltför stor abstinens. Nästa match är redan i morgon lördag mot TG P19 på Umeå Energi Arena sol. matchstart 18.15. Hoppas vi ses där.

 

MvH Tony


Nyhetsarkiv
UIF - Clemensnäs IF2024-06-03 15:39
Östra Ersboda FC - UIF2024-06-03 15:31
Röbäcks IF - UIF2024-06-03 15:25
Seger mot Medle 1-02024-05-12 16:33
Hemmapremiär i moll2024-05-09 20:09
Tr-match TG-P19 - UIF2024-04-14 09:26
DM omg 1 UIF-Ersboda SK2024-04-12 09:59
Träningsmatch 22024-03-22 21:45
 
Huvudsponsorer UIF 2024
Fotbollens Sponsorer 2023