BANDY
HERR

1-1 i premiären
2019-11-16 17:11
Två förgrundsfigurer i matchen mot Östersund. Målvakten Gustav Forsblom och målskytten William Lantz Andersson.
Det blev en snöig och svårspelad match på Nolia i premiären, präglad av tätt försvarsspel och en hel del långbollar.

Östersund tog ledningen med 1-0 på straff genom deras speciella straffskytt Oliver Nilsson. Efter det tog det dock inte lång tid innan Umedalen kvitterade genom en friställd Wille Lantz Andersson på en magisk genomskärare från nyförvärvet Anton Hellman. En jämn första halvlek där båda lagen hade bud på fler mål.

I andra bestämde sig Östersund för att börja mata långt, vilket inte gav nån direkt utdelning. Hemmaförsvaret sopade undan det mesta. Framåt hade dock umegrabbarna svårare att skapa rejäla lägen även om debuterade amerikanen Zack Wynne fick göra några tokräddningar i det gästande målet. Efter en timeout från ÖBS började de spela mer längs marken, och gasade på i vad som mest blev enmansattacker ut på kanterna, följt av inspel som lyckades ibland. Umedalen, som spelade första matchen för säsongen, började mattas avsevärt men höll ut alla 92 minuter och kasserade in en liten revanschpoäng efter den tvåsiffriga förlusten senast mot Östersund.

Fina prestationer av Umedalens nyförvärv och de debuterande juniorerna Benjamin Liljedahl och Alexander Söderlund.