Nya anvisningar och spelregler för barn- och ungdomsidrotten
2019-05-13 16:00
Föreningen har tillsammans med samarbetsföreningarna Väst på Stan under en tid arbetat med att uppdatera våra anvisningar och skapa en röd tråd för barn- och ungdomsidrotten.

Dokumentet innehåller anvisningar för föräldrar och ledare kring rubriker som Träning & Tävling, Ledarskapet, Barnens delaktighet och Trygghet och säkerhet med målsättningen att vi ska arbeta för att skapa en trygg idrottsmiljö där våra aktiva är delaktiga och får träna och tävla för att skapa en passion för idrott hela livet.

Träning & Tävling har kompletterats med ett antal spelregler för att ledare och föräldrar ska veta hur ett lag ska arbeta med allsidig träning, positioner, seriespel, speltid, cuper och samarbete mellan lag.  Spelreglerna har en progression i bl.a träningens specifitet och tävlandet utifrån olika åldersgrupper, spelreglerna följer också de nationella specialidrottsförbundens rekommendationer för barn- och ungdomsidrotten.

Du hittar anvisningarna och spelreglerna under rubriken Trygga idrottsmiljöer på föreningssidan eller här.

Serie seger2019-09-28 20:07
Cupguld för damlaget2018-04-24 20:36