Umedalens IF:s Orienteringssektion

Vi är en förening för både barn, ungdomar och vuxna som vill orientera.
Som en av klubbarna i länet bedriver vi egen verksamhet men samarbetar också med övriga klubbar i regionen. Vi ansvarar även för motionsarrangemang och tävlingar under säsongen.
Se vår kalender för aktiviteter, kontaktuppgifter och för mer information.

Uppstart för vårens orienteringsträningar
2018-04-12 19:51

UMEDALENS IF Orientering

Klubbträningar 2018

Inför årets säsong inbjuder UIF orienteringssektion till öppna klubbträningar för alla medlemmar. Vi tränar på måndagar kl. 18.00 och erbjuder banor och övningar på olika nivåer för såväl barn som vuxna.

Vi har för närvarande 4 träningsgrupper och har utrymme för flera intresserade att prova på orientering med oss. Man kan komma som familj och delta tillsammans, eller enskilt som barn eller vuxen nybörjare. Har du provat orientering förut i andra sammanhang och vill träna med oss i föreningen är du givetvis välkommen också.

Lämplig ålder för barn att börja med orientering är ca 7 år, och då ser vi gärna att någon vuxen följer med den första gången.

Våra nuvarande grupper är:

Nybörjare (Vit grupp)

Kontaktperson: Lovisa Manni lovisa.manni@gmail.com

Fortsättning/ Mellan (Gul grupp)

Kontaktperson: Anna Lundin anna@familjenlundin.eu

Tonårsgruppen

Kontaktperson: Stefan Kärrlander stefan.karrlander@gmail.com

Vuxen motionsgrupp

Kontaktperson; Annika Manni annika.manni@umu.se  (samordnar klubbträningarna)

Uppstart för klubbträningarna är på söndag den 29 april

Kl. 10.00 på Musköten.

Efter en kortare information om vårens träningar, startar vi säsongen med att springa en valfri bana i på Umedalsområdet i samband med vår öppna motionsorientering, ledare finns på plats.

Varmt välkomna alla nya och gamla orienterare!

Beställning av orienteringskläder, obs! tisd 27/3
2018-03-21 22:09
Hej alla!
Våren närmar sig trots mycket snö, och nu är det dags att beställa nya orienteringskläder för kommande säsong. Det är vår "tävlingsdress" med gul-blå tröja + tights som ska beställas nu. Vi ordnar därför en klädprovningskväll på tisdag den 27/3 kl 18.30-19.30 på Musköten. Kom dit och prova och beställ vad ni vill ha. Om du vet vilken storlek du vill ha och inte kan komma på tisdag kan ni maila Annika Manni eller Sara Hornliden er beställning. Vi kommer att beställa före påsk för att hinna få kläderna tills säsongen startar i maj.
Frågor?
Annika- annika.manni@umu.se
Sara - sara.hornliden@telia.com

Mvh Annika
Söndag på Nydala - särskilt för nybörjare!
2018-02-01 20:54

Hej

På söndag  har IFK en skidorientering på Nydala med instruktion till alla nybörjare och fika till alla nykomlingar

Fika:                 Vi bjuder alla nybörjare och ungdomar på fika.

Introduktion för nybörjare: Vi kommer att ha instruktörer och kartställ för ungdomar och nybörjare som inte åkt skidorientering förut mellan 11.00 och 12.00.

Fasta kontroller: IFK Umeå och Umeå OK kommer i vinter att ha ”fasta kontroller” på fyra olika kartor, med början på Nydala i februari.

Skidorientering i vinter
2018-01-28 20:00
Naturpasset vinter, skidO. En satsning i Umeå på att rekrytera barn och ungdomar.
Basen är fasta kontroller på fyra olika kartor, Nydala och Carlshem i februari samt Gammlia och Röbäck i
mars.
De fasta spåren är utgångspunkt, varför orienteringsmomentet är ganska enkelt.
Upptakt i anslutning till IFK Umeås VOF-Cuptävling den 4 februari samt ungdomsinriktade träffar på de
övriga områdena efterhand.
Kartställ lånas ut och två helt nya lottas ut bland de som deltar på träffarna (en lott per deltagande).
Kartor kommer att finnas på skidO-hemsidan, http://skidovasterbotten.se.
Till träffarna har vi givetvis tryckt upp kartor.
Mer information kommer att ges på hemsidan.
Klubbträning lördag 11/11
2017-11-08 17:45

Då kör vi klubbträning igen för alla som vill och kan.

Lördagar kl 10.00, samling vid Olles spår (ända tills det blir skidspår! )

Löpning med karta på stig och enklare terräng, inga krav bara kul!

Med vänlig hälsning Annika

Nyheter från våra grupper