Länk till Träningar/matcher Umedalens IP Konstgräs
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Umedalens IF
FOTBOLL

Rutinbeskrivning (pdf)
Rutiner Levande IP - Uppdaterad augusti 2023

Rutin ”Levande IP”                                                       Reviderad 2023-08-23            

 

Syfte med ”Levande IP”

Vi vill att våra egna lag men också gästande lag samt publik ska känna sig välkommen och trivas hos oss. Till och med de som inte normalt ser fotboll ska kunna komma förbi, ta en fika och njuta av dagen. Vi vill helt enkelt ha en Levande och välkomnande Idrottsplats. Därför har vi för några år sedan startat vårt koncept ”Levande IP”. Tanken är att vi så ofta som möjligt ska ha hela anläggningen öppen när det pågår matcher. Därför bokar vi våra hemmamatcher i anslutning till varandra, i så lång utsträckning som det är möjligt. Varje matchdag ansvarar ett av våra fotbollslag för servicen under dagen. De nettointäkter som genereras fördelas mellan lagen i slutet av säsongen beroende av antal jobbade dagar.  Vi genomför Levande IP varje helg under vår och höst samt veckodagar om våra representationslag har hemmamatch.

 

Bemanning

  • Antal levande IP per/lag. Brukar vara en gång på vårsäsongen och en gång på höstsäsongen.
  • Det optimala är minst 4 vuxna per arbetspass. Två personer som ansvarar för kioskförsäljningen, en person ansvarar för att steka hamburgare samt en person som hjälper till att fylla på från förråd, koka kaffe och vid behov sköta matchklockan/agera speaker.
  • Utöver detta rekommenderas att spelare från de lite äldre ungdomslagen kan hjälpa till.

 

Erfarenheter som skapar goda förutsättningar för en trevlig dag

  1. Om alla som ska arbete har läst igenom rutinen innan det är dags att börja arbeta brukar arbetspasset fungera som bäst.
  2. Försäljningen är mycket väderberoende men även beroende av vilka lag som spelar och hur många matcher det är under dagen. Erfarenheten säger att ju yngre ungdomar som spelar, desto fler åskådare.
  3. Om det är fint väder se till att så mycket som möjligt av försäljningen hamnar utanför kiosken. Exempelvis så kan man förutom hamburgarna även sälja godis och läsk mm på ett bord mellan de båda luckorna. Ställ även kaffet på ett bord utanför så går försäljningen smidigare.
  4. Eftersom det inte finns rinnande vatten i kiosken så rekommenderas att ni har ett par hinkar med diskvatten och handdukar så ni kan skölja och torka händerna. Handsprit finns i kiosken.

 

 

Förberedelser och genomförande

  1. Ansvarig för Levande IP hämtar nyckel på kansliet. Det lämnas ut av vaktmästaren.
  2. Om laget jobbar med Levande IP första gången och behöver hjälp meddelar man Björne Olsson, 070 – 577 93 00, så får man hjälp vid uppstarten.
  3. Lås upp lilla grinden för eventuella barnvagnar mm.
  4. Ta bort gallret från de luckor som ska användas för försäljningen
  5. Hämta vatten i dunkarna som finns i kiosken. Vattnet fylls på i Levande IP förrådet. Förrådet ligger till vänster om omklädningsrum 13 i sporthallsbyggnaden.
  6. Börja med att koka kaffe och fyll på en termos.
  7. Hissa svenska flaggan i flaggstången vid kiosken.
  8. Ställ fram och gör i ordning bord och Muurikka. Muurikkan finns i utrymmet bakom kiosken. Ställ fram två bord. Grilltillbehör finns i avsedd låda i ett skåp i kiosken.
  9. Använd vagnen som finns i utrymmet bakom kiosken och hämta varorna i Levande IP-förrådet.
  10. Tina bröd, blanda saft, ställ in kylvaror i kylen.
  11. Kioskförsäljningen bör starta minst en kvart före första match.
  12. Hamburgare försäljningen bör starta senast klockan 11.00. När det gäller hamburgarna har vi från och med hösten 2023 valt, främst av hygieniska skäl, att köpa färdigstekta hamburgare. Börja med att använda en redan öppnad gasflaska och kör den helt slut innan byte till en ny.
  13. Om något tar slut under dagen! Vi har ett konto på ICA Kvantum för Levande IP. Skicka någon till ICA Kvantum att handla det som saknas. Fyll varukorgen och ange ”konto 3172” i kassan, visa legitimation. Ingen kontantbetalning krävs m a o.
  14. Matchklocka och hörnflaggor ska användas för 9-manna (stor) och 11-mannamatcher. Hämta klockan hos vaktmästaren i sporthallsbyggnaden. Klockan kan stå i kiosken men strömmen måste slås på i sekretariatet på andra långsidan av planen. Instruktioner till klockan finns i väskan. Hörnflaggor finns i förrådet bakom kiosken.
  15. Ersättning till domare på ungdomsmatcherna. Ingen kontantbetalning till domarna. Domarna fyller i blankett som finns i pärmen. Viktigt att domarna fyller i vilket lag dom dömt. Det räcker inte med Umedalens IF utan domaren ska även skriva vilken åldersgrupp (Typ P 13). Domaravgifterna finns på separat anslag i kiosken. Blanketterna fylls i av domarna och lämnas i lådan som finns till höger om dörren in till kansliet. Viktigt att kontonumret, inklusive clearing nummer finns angivet.
  16. De ungdomslag som har bakat eget bröd till deras lag och motståndare ska förses med saft och vatten.
  17. Vid byte av arbetslag under dagen är det avlämnande arbetslag som ansvarar för att informera om vad som gäller.

 

 

Efterarbete vid dagens slut/iordningsställande.

  1. Påbörja iordningsställande 20 minuter före sista matchens är slut.
  2. Rengör Muurikkan noga så att inte de som jobbar nästa dag/gång får börja med att göra rent. Om det blir slut i någon av gasflaskorna ställ den vid skylten ”TOMMA” i förrådet. Meddela UIF representant om gasolflaskorna tagit slut.
  3. Lämna växelkassan till UIF-representanten eller vaktmästaren på Musköten.
  4. Töm alla sopsäckar. Sätt dit nya sopsäckar. Säckar finns i städskåpet i kiosken. Släng säckarna i plastkärlet som står utanför entrén till fotbollsplanen. Det blå pantkärlet tas ut på morgonen och ställs in på kvällen
  5. Diska alla pannor och bestick som använts. Ställ tillbaka dem i kiosken.
  6. Torka av alla bord samt bänkarna i kiosken. Kolla även om det finns slängda sopor under läktaren.
  7. Varor som inte sålts ska tillbaka till ”Levande IP:s” förråd till vänster om omklädningsrum 13 i sporthallsbyggnaden. Töm allt i kylen förutom senap, ketchup och dressing som kan vara kvar.
  8. Skicka meddelande till 070-577 93 00 om något saknas eller om något behöver fixas till nästa dags Levande IP.
  9. Hala flaggan!

 

Tack för idag!

 

Umedalens IF/Fotbollssektionen

 
Huvudsponsorer UIF 2024
Fotbollens Sponsorer 2023