Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

All inomhusträning för grupper inställd
2020-04-01 17:14

Föreningarna Väst på Stan, Sandåkerns SK, Umedalens IF och IBK Dalen, har beslutat att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och ställer in all träning som sker i grupp inomhus med start torsdag den 2a april. Detta berör alla grupper som tränar i idrottshall, fotbollshall, fotbollstält, friidrottshall eller annan idrottsanläggning. 

Alla träningsmatcher ställs också in efter rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och Riksidrottsförbundet.

Enligt rekommendationer från ovan nämnda hålls verksamhet utomhus fortfarande igång, grupper som annars tränar inomhus får nu flytta sin verksamhet utomhus. Gäller tills nya rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och Riksidrottsförbundet kommer.

Fotboll
Föreningsdagar på Intersport 23-29 mars
2020-03-25 12:50, Fotboll
FÖRENINGSDAGAR 23–29 MARS 25%
PÅ ALLT HOS INTERSPORT!
Exklusivt erbjudande till alla våra medlemmar!
Den 23–29 mars önskar vi alla medlemmar välkomna på exklusiva
föreningsdagar hos vår samarbetsparter INTERSPORT! 
Som medlem får du 25% rabatt på allt i butiken*. Passa på att inhandla vårens senaste
sportmode och allt för en ny härlig idrottssäsong.
Ta med den här inbjudan till någon av våra butiker eller visa upp den i din
smartphone i kassan för att erhålla rabatten. Du kan också använda rabattkoden
FORENING25 på intersport.se.
Välkommen till din närmsta Intersportbutik eller intersport.se!
*Erbjudandet gäller 23–29 mars på ord.pris, dock ej på cykel, presentkort, elektronik,
föreningskläder/teamkläder eller beställningsvaror.
Årsmötet framflyttat
2020-03-24 19:00
UIF har idag beslutat att flytta fram Uif årsmöte, utifrån de nya direktiven från SISU idrottutbildarna, som nu inte har möten med mer än 25 deltagare och ingen deltagare över 70 år. Det gäller då för alla SISU:s träffar och utbildningar tillsvidare här i Umeå.
Då det traditionell är flera än en över 70 år som brukar vara med, så som vi drar i handbromsen. Vi får återkomma med nytt datum, när vet mera om coronan och dess spår i samhället. Vi undersöker om vi kan genomföra mötet digitalt, då behöver vi dock rodda en utrustning. Information kommer att läggas ut på hemsidan och sociala medier med uppgift om nytt datum.

Med vänlig hälsning, Styrelsen 


Årsmöte 2020-03-30
2020-03-18
Styrelsen för Umedalens IF kallar till ordinarie årsmöte måndagen den 30 mars 19.00, Musköten. Förhandlingar enligt stadgarna, presentation av anvisningar för barn och ungdomsidrott inom UIF, prisutdelning, fika. Alla medlemmar välkomna !
Corona och UIF
2020-03-13 16:21
Med anledning av Coronaviruset (COVID-19) och den spridning det har börjat få i Sverige har nu Regeringen beslutat att förbjuda alla sammankomster på över 500 personer tills vidare. Det här påverkar inte den dagliga verksamheten med våra barn- och ungdomslag. UIF har tagit beslut om att det är Folkhälsomyndighetens rekomendationer som gäller, tillsvidare.
Friidrott
Elin nära USM medalj
2020-03-11 10:47, Friidrott
Umedalens friidrotts framgångar fortsatte i helgen då Ungdoms SM i friidrott avgjordes i Örebro. Elin Tegenborg Sjöström, hoppade till sig en fjärdeplats i F 15 längdhopp med ett hopp på 5.23 meter. I finalen på 60 m blev Elin åtta med tiden 8.09 sek.
Vid oro för ett barn
2020-02-28 10:00
9/10 barn är någon gång med i en idrottsförening, men vad gör vi när vi möter ett barn vi känner oro för? När vi misstänker att något inte står rätt till i deras vardag eller i deras hem?

På föreningens hemsida under fliken Trygga Idrottsmiljöer hittar du nu riktlinjer du kan ha som stöd för när du känner oro för ett barn.
Riktlinjer vid hjärnskakning
2020-02-19 16:00
Föreningarna väst på stan har tillsammans utgått från material som finns för att ta fram riktlinjer kring hantering av misstänkta hjärnskakningar. Hjärnskakningar kan drabba alla, unga som vuxna, och påverkar idrottaren på många sätt, bland annat genom en fördubblad skaderisk för andra typer av skador även 12 månader efter en hjärnskakning. Med dessa riktlinjer får du stöd i vad den aktiva kan och får göra då den återhämtar sig och rehabiliterar en hjärnskakning.

Du hittar materialet i vår dokumentbank.
Väst på stan - Riktlinjer Hjärnskakning.pdf
Badminton
Samarbete med RF-SISU och registrering av lärgrupper
2019-11-29 15:51, Badminton

I vår förening samarbetar vi med SISU Idrottsutbildarna gällande utbildnings- och utvecklingsfrågor. Vi tycker det är viktigt för både ledare, aktiva, föräldrar och styrelse att ständigt ligga i framkant gällande tankesätt och beteende. Inte bara mot varandra i föreningen utan även mot andra föreningar. Vi vill därför veta all bildning som sker i vår verksamhet dvs det arbetet som du lägger ner på att utbilda/utveckla dig själv eller din grupp, utöver den ordinarie träningen, i sk ”lärgrupper”.

 

En lärgrupp är en mötesform där en liten grupp ca 3-8 personer lär sig tillsammans för att utveckla sig själva och verksamheten. Det är ett fritt lärande där initiativ och planering görs gemensamt i varje grupp. Det kan vara utifrån ett fast upplägg eller helt fristående ämnen. Gruppen kan antingen träffas fysiskt eller via nätet. Allt handlar om att berika varandra med ny kunskap och kanske nya förhållningssätt. På vår hemsida hittar du mer inspel och medskick som utvecklar dig och din förening – SISU Idrottsutbildarna

 

Har du fler frågor eller funderingar på vad ert lag eller ledargrupp skulle kunna fördjupa er i? Vill du veta mer om hur ni startar upp en lärgrupp?

Kontakta utbildningsansvarig i föreningen eller Linda Hjortborg på SISU Idrottsutbildarna: linda.hjortborg@vbidrott.rf.se

 

Tack för ditt engagemang och lycka till!

Fotboll
Viktig info - Begränsat registerutdrag
2019-11-29 10:00, Fotboll
Enligt beslut på Riksidrottsmötet införs det ett krav på att alla ledare inom idrotten ska lämna in ett begränsat registerutdrag. Detta är något som vi i Sandåkerns SK, Umedalens IF och IBK/IBF/IBS Dalen har diskuterat sen en tid tillbaka och står bakom. Vi är tacksamma för allt det arbete som du och dina ledarkollegor gör för att bedriva en trygg och utvecklande idrottsmiljö! Vi gör det här för att utöka skyddet för alla barn i vår verksamhet utöver andra insatser för att motverka diskriminering, kränkningar och övergrepp.

Via den här länken hittar du mer information om vad begränsat registerutdrag är och hur det kommer gå till: Information – Begränsat registerutdrag
Nyheter från våra grupper
 
Facebook
Huvudsponsorer UIF 2020
Olles Spår Sponsorer 2019/2020