Vid oro för ett barn
2020-02-28 10:00
9/10 barn är någon gång med i en idrottsförening, men vad gör vi när vi möter ett barn vi känner oro för? När vi misstänker att något inte står rätt till i deras vardag eller i deras hem?

På föreningens hemsida under fliken Trygga Idrottsmiljöer hittar du nu riktlinjer du kan ha som stöd för när du känner oro för ett barn.
Årsmöte 2020-03-30
2020-02-23
Styrelsen för Umedalens IF kallar till ordinarie årsmöte måndagen den 30 mars 19.00, Musköten. Förhandlingar enligt stadgarna, presentation av anvisningar för barn och ungdomsidrott inom UIF, prisutdelning, fika. Alla medlemmar välkomna !
Riktlinjer vid hjärnskakning
2020-02-19 16:00
Föreningarna väst på stan har tillsammans utgått från material som finns för att ta fram riktlinjer kring hantering av misstänkta hjärnskakningar. Hjärnskakningar kan drabba alla, unga som vuxna, och påverkar idrottaren på många sätt, bland annat genom en fördubblad skaderisk för andra typer av skador även 12 månader efter en hjärnskakning. Med dessa riktlinjer får du stöd i vad den aktiva kan och får göra då den återhämtar sig och rehabiliterar en hjärnskakning.

Du hittar materialet i vår dokumentbank.
Väst på stan - Riktlinjer Hjärnskakning.pdf
Samarbete med RF-SISU och registrering av lärgrupper
2019-11-29 15:51, Badminton

I vår förening samarbetar vi med SISU Idrottsutbildarna gällande utbildnings- och utvecklingsfrågor. Vi tycker det är viktigt för både ledare, aktiva, föräldrar och styrelse att ständigt ligga i framkant gällande tankesätt och beteende. Inte bara mot varandra i föreningen utan även mot andra föreningar. Vi vill därför veta all bildning som sker i vår verksamhet dvs det arbetet som du lägger ner på att utbilda/utveckla dig själv eller din grupp, utöver den ordinarie träningen, i sk ”lärgrupper”.

En lärgrupp är en mötesform där en liten grupp ca 3-8 personer lär sig tillsammans för att utveckla sig själva och verksamheten. Det är ett fritt lärande där initiativ och planering görs gemensamt i varje grupp. Det kan vara utifrån ett fast upplägg eller helt fristående ämnen. Gruppen kan antingen träffas fysiskt eller via nätet. Allt handlar om att berika varandra med ny kunskap och kanske nya förhållningssätt. På vår hemsida hittar du mer inspel och medskick som utvecklar dig och din förening – SISU Idrottsutbildarna

Har du fler frågor eller funderingar på vad ert lag eller ledargrupp skulle kunna fördjupa er i? Vill du veta mer om hur ni startar upp en lärgrupp?

Kontakta utbildningsansvarig i föreningen eller Linda Hjortborg på SISU Idrottsutbildarna: linda.hjortborg@vbidrott.rf.se

Tack för ditt engagemang och lycka till!

Viktig info - Begränsat registerutdrag
2019-11-29 10:00, Fotboll
Enligt beslut på Riksidrottsmötet införs det ett krav på att alla ledare inom idrotten ska lämna in ett begränsat registerutdrag. Detta är något som vi i Sandåkerns SK, Umedalens IF och IBK/IBF/IBS Dalen har diskuterat sen en tid tillbaka och står bakom. Vi är tacksamma för allt det arbete som du och dina ledarkollegor gör för att bedriva en trygg och utvecklande idrottsmiljö! Vi gör det här för att utöka skyddet för alla barn i vår verksamhet utöver andra insatser för att motverka diskriminering, kränkningar och övergrepp.

Via den här länken hittar du mer information om vad begränsat registerutdrag är och hur det kommer gå till: Information – Begränsat registerutdrag
Serie seger
2019-09-28 20:07, Fotboll
Vi gratulerar herrlaget till seriesegern i div 4 södra och avancemanget till div III.
Fortsatta framgångar på friidrotts-SM
2019-08-12 08:23
Under lördagen och söndagen fortsatte framgångarna för Umedalens friidrottsungdomar.

Vid USM i Trollhättan tog Benjamin Edman silver på 2000 meter för pojkar 15 år. Emil Tegenborg Sjöström slutade sexa på 400 meter för 16 åringar och Josef Berggren deltog i längdhopp för samma åldersklass. På JSM i Göteborg sprang Jonathan Edman till sig en fjärdeplats 5000 meter för 19 åringar. I spjut blev det två sjätteplatser genom Pernilla Norgren i flickor 17 år och Madelaine Ahlström i flickor 19 år samt en sjundeplats i K22 genom Anna Nogolova. Olle Bång följde upp höjdguldet från i fredags med en åttondeplats i längdhopp pojkar 19 år.

Friidrott
Toppresultat på JSM och USM i friidrott
2019-08-09 22:20, Friidrott
Höjdframgångar vid JSM/USM17 i Göteborg!
Olle Bång tog guld i P17 och Pernilla Norgren tog brons i F17.
I spjut kastade Anna Nogolova säsongsbästa som resulterade i en 7:e plats i K22.

Vid USM i Trollhättan tog Benjamin Edman silver på 2000 m i P15 och Emil Tegenborg-Sjöström är vidare till final på 400 m på nytt pers.

Tävlingarna fortsätter lördag och söndag med fler deltagare från Umedalen.

Kent överraskad på jobbet av Hemmavinsten
2019-08-09 12:41

Ett besök på jobbet blev det den här gången. Umedalens IFs Ove Nordin såg till att vinnaren Kent Mårtensson fick en bra start på dagen när han meddelade att 4 830 kr var hans denna gång i Hemmavinsten. "Jag är otroligt glad och tacksam för vinsten" sade en glad vinnare.

Stort grattis till Kent som vann på sin lott E10206.

Nyheter från våra grupper
Fotboll P08, 20/02 10:38