Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Fotboll
UIF Fotbollskola 2019 v 33 födda 2012 - 2006
2019-05-18 09:43, Fotboll
Välkomna att anmäla deltagare till Umedalens iF fotbollsskola 2019. 7-13 år. ( födda 2012 -2006) Fotbollsskolan arrangeras i samarbete med Intersport. 

I samarbete med BOSTADEN ordnar vi en enkel tävling om tio gratis platser. Bor ni hos Bostaden kryssa i rutan på anmälningsformuläret så är du med och kommer att få ett mail med instruktioner om tävlingen.
Bäckström går in som huvudtränare
2019-05-17 22:23
Elin Bäckström går in som huvudtränare för Umedalens Damjuniorer

Hon har Umedalens IF som moderförening och har spelat i UIK:s damlag sedan 2015 men har nu tagit sig an en ny roll i föreningen. Elin Bäckström har nu gått in som huvudtränare för Umedalens Damjuniorer (eller rättare sagt div 3/damjunior/UIF/SSK). Enligt deras hemsida består hennes lag består av 41 spelare som kommer från hela fem olika lag (UIF -04, UIF -03, UIF/SSK -01-02, IFK Umeå -03 samt SSK -03). Truppen har en medelålder på 16 år och på grund av dess storlek är laget anmälda i två serier, Damjunior och division 3. I skrivande stund har lagen spelat fem stycken matcher och tagit totalt fem poäng.


Hej Elin! Hur känns det att vara tillbaka i Umedalen?
- Det känns otroligt roligt att vara tillbaka hemma igen i moderklubben och det känns rätt helt enkelt.


Hur kom det sig att du blev tränare?
- Jag fick en förfrågan i våras och då kändes det som en jätterolig grej och vid perfekt tidpunkt. Jag är inne på min fjärde långtidsskada på fem år och kände att jag ville vara med i ett fotbollssammanhang där jag känner att jag kan vara med fullt ut trots att jag är skadad. Så det var ett väldigt enkelt beslut att hoppa på det här tåget.


Var inte tanken att du först endast skulle vara assisterande tränare?
- Tanken var först att jag skulle vara assisterande när jag fick frågan. Men efter första mötet blev det så att jag fick ta över rollen som huvudtränare och det känns som ett väldigt hedrande att ta sig an uppgiften som huvudtränare.


Vad har du för tidigare erfarenheter av tränarrollen?
- Jag har varit tränare hyfsat mycket tidigare. Jag har tränat min lillebrors lag en del och varit ledare för ett flertal fotbolls-, och skridskoskolor. Jag har även en lång erfarenhet av att vara huvudansvarig på Umedalens och Sandåkerns fotbollsskolor samt Umedalens skridsko-, och bandykul.


ur går det att kombinera tränarrollen och rehabträningen med UIK?
- Det blir många tidiga morgnar på gymmet eller i löpspåret innan jag åker till skolan (Elin pluggar till polis). Sedan blir det att skynda sig hem för att äta innan jag ger mig av till träningen och till sist komma hem för att sova. Med en bra planering så fungerar det ändå bra trots att jag får lite tid till annat.


Hur är läget i truppen nu? 
- Just nu har jag en bra känsla. Vi jobbar fortfarande med att få ihop gruppen då vi är 40 spelare från fem olika lag, men det ser bättre ut på träningarna för varje vecka som går.


Hur tror du att det kommer att gå med två spelande lag?

- Det är jättebra med två spelande lag. Det är väldigt nyttigt för spelarna att ha möjligheten att spela i en juniorserie och en seniorserie då de kommer kunna träna och utveckla olika kvalitéer beroende på vilken match de spelar.


Vad har du för mål med säsongen som tränare? 
- Mitt mål med säsongen är att spelarna ska utvecklas som spelare och individer. Att de ska få utveckla sina spetskvalitéer och bli bättre på det som de känner sig osäkra på! Jag vill även att de när säsongen är slut ska känna att fotboll är kul och att de ska vilja fortsätta!


Vilka spelare tror du kommer att utmärka sig extra mycket under säsongen?
- Jag tror och hoppas att alla spelare kommer att utmärka sig på olika sätt under säsongen! Jag ser framemot att se vad alla dessa duktiga tjejer kommer visa att de kan!

Friidrott
Landslagets Friidrottskola 2019
2019-05-13 16:49, Friidrott
Nu är anmälan öppen till årets upplagor av Landslagets friidrottsskola. Rektor och ansvarig ledare är Elsa Olsson.

Fotboll
Nya anvisningar och spelregler för barn- och ungdomsidrotten
2019-05-13 16:00, Fotboll
Föreningen har tillsammans med samarbetsföreningarna Väst på Stan under en tid arbetat med att uppdatera våra anvisningar och skapa en röd tråd för barn- och ungdomsidrotten.

Dokumentet innehåller anvisningar för föräldrar och ledare kring rubriker som Träning & Tävling, Ledarskapet, Barnens delaktighet och Trygghet och säkerhet med målsättningen att vi ska arbeta för att skapa en trygg idrottsmiljö där våra aktiva är delaktiga och får träna och tävla för att skapa en passion för idrott hela livet.

Träning & Tävling har kompletterats med ett antal spelregler för att ledare och föräldrar ska veta hur ett lag ska arbeta med allsidig träning, positioner, seriespel, speltid, cuper och samarbete mellan lag.  Spelreglerna har en progression i bl.a träningens specifitet och tävlandet utifrån olika åldersgrupper, spelreglerna följer också de nationella specialidrottsförbundens rekommendationer för barn- och ungdomsidrotten.

Du hittar anvisningarna och spelreglerna under rubriken Trygga idrottsmiljöer på föreningssidan eller här.
Orientering
Uppstart 2019 orientering
2019-04-10 13:58, Orientering
 
SM-silver till Umedalen
2019-03-06 08:29
FUTSAL. Umedalens IF:s F15-lag gjorde en imponerande resa, och tog sig hela vägen till SM-final. Läs här!
Skidor
2019-01-02 12:01, Skidor
 
Intersport ny material leverantör 2019 för Umedalens IF
2019-01-01 11:18

     Från årsskiftet är Intersport föreningens officiella materialleverantör till alla våra verksamheter.

    Inom kort kommer vi att presentera föreningens uppdaterade klädprofil för 2019 samt instruktioner/förhållningssätt hur vi går till väga för att handla UIF-kläder via Intersport. Det är i butiken på Mariedal som föreningsförsäljning finns. Adidas är fortsatt det varumärke vi jobbar vidare med när det kommer till match- och träningskläder inom fotbollen. 

    Under vintern (feb-mars) planerar vi för en utprovningsdag/kväll där våra lag och medlemmar kan beställa för pågående inomhussäsong och kommande fotbollssäsong.

Anvisningar Barn- & Ungdomsidrotten
2018-12-27 12:30
Nu finns föreningens anvisningar för barn- och ungdomsidrotten upplagda på hemsidan, du hittar dem under fliken Trygga Idrottsmiljöer.
Nyheter från våra grupper
 
Facebook
Huvudsponsorer 2019
Olles Spår Sponsorer 2018/2019