Välkommen till Umedalens nya seniorlag!
Vi är mycket glada över att Umedalens IF åter igen har ett bandyherrlag i föreningen! Fr.o.m. säsongen 2018/19 tar Umedalens IF över IFK Umeås herrlag och blir då en större och starkare bandyföreninen i Umeå som ger bättre förutsättningar att etablera bandyn i stan.

Herrlaget återfinns i Division 1 Övre Norrland, en serie som sträcker sig från Haparanda till Sundsvall.
1-1 i premiären
2019-11-16 17:11
Två förgrundsfigurer i matchen mot Östersund. Målvakten Gustaf Forsblom och målskytten William Lantz Andersson.

Inför Umedalen - Östersund
2019-11-15 13:54
Äntligen premiär!

Umedalen har vuxit in i den nya kostymen och de nya rutinerna har kuggat i vilket gett en väldigt behaglig försäsong. Ett flertal juniorer har lyfts upp på träningar vilket på sikt kommer ge mycket god avkastning!

Inför matchen har laget varit på stor is i två veckor och tränat på att få tajming i passningsspel och åkningar. Svårt att sia om hur det kommer att klaffa under match, men med deffen i första prio kommer laget växa in i matchen och säsongen. Apropå att växa in i saker och ting finns några nya spelare som ska spela in sig i svartgult i vinter. Från Broberg kommer Mathias "Drömmen" Hallberg som med sin elitseriefart kommer ge många försvar mardrömmar i vinter. Anton Hellman med senaste adress Sunvära har en passningsklubba självaste Fosshaug dreglar efter, och Daniel Trondsen är lika hård som musiken han lyssnar på är mjuk.

Vilka är Östersund då? Ja, från förra året har vi inga vidare minnen. Tre torsk varav ett riktigt bottennapp på bortaplan i sista omgången. Till den här säsongen räknar de inte in några särskilda tapp, det skulle vara om Mohlin nöjer sig med att coacha från bänken då, men som alla vet är spelande tränare ett vinnande koncept i Världens bästa div 1 (Kråkan, Rönnqvist, Hedberg, Selångers startelva(??), Zolotarev) så för att nå nästa nivå är det bara snöra på sig skridskorna. Man har däremot värvat in bra folk; Ehrström och Högberg från Selånger. Den gamle umebekantingen Erik Risby har dessutom skymtats i matchrapporter - kul att det går att leva på talang även när man närmar sig 40!

Hoppas vi ses på Nolia imorgon kl 14! Psyket på Dalen är öppnat igen!
Spelschemat spikat!
2019-11-08 16:16
Kika in på fliken Matcher så kan du gå igenom och boka in de dagar ni ska sitta svettiga framför Elitrapport och följa oss i vinter!
Truppläget 2019/2020
2019-10-04 14:12
Det var länge sen vi hade en uppdatering här, men eftersom vi snabbt blev en del av Umedalens IF ifjol hann vi inte ta allting från början och under säsongen var det fullt fokus på att hamna i fas.

Vi ser fram emot vår säsongspremiär den 16 november hemma mot Östersund och vi hoppas se så många umebor som möjligt på läktarna!

Vi kommer att återkomma med uppdateringar någon gång i veckan fram tills dess, och som en stark början bjuder vi på en uppdatering av truppen, som ännu inte är helt spikad!

Målvakter:
Gustav Forsblom
Lars Vikman (reserv)

Utespelare:
Jesper Stens Wanberg
Wille Norberg
Anders Uotela
Ulf Liljegren
Sebbe Åström
Josef Sandlund
Jakob Storskrubb
Daniel Nilsson
Wille Lantz Andersson
Frans Mårtensson (U16)
Mathias Hallberg (nyförvärv Broberg)
Anton Hellman (nyförvärv Sunvära)
Daniel Trondsen (nyförvärv Slottsbron)

Ut:
Tobias Stahl (Norrtelje)
Thomas Uotela (kliver in i ledarstaben)
Isac Köpsén (bandygymnasium Edsbyn)
Elias Johannesson (bandygymnasium Bollnäs)

Utöver detta har vi ytterligare fem juniorer som ingår i träningstruppen, så tillväxten ser mycket bra ut!
Det är dessutom fler värvningar på gång så håll utkik här och i våra sociala medier.

Serieindelning 2019/2020
2019-06-17 13:20
Division 1 Övre Norrland kommer nästa säsong att innehålla samma lag som förra säsongen, alltså:

Umedalens IF
Haparanda SKT
Karlsborgs BK
Östersunds BS
Söråkers IF
Selångers SK

Spelschemat kommer i höst. Nytt för i år är att vinnaren i Övre Norrland kommer att möta vinnaren i Nedre Norrland för att komma vidare till kvalet till Allsvenskan.

Vi hoppas att Härnösands AIK snart är tillbaka i den division de hör hemma!
Förlust i premiären
2018-11-12 09:08
Herrarna föll tyvärr hemma mot Selånger i säsongens premiärmatch med 2-6. Att inte ha kunnat tränat ordentligt på en fullstor plan innan matchen tog ut sin rätt och det gjordes en del misstag defensivt som Selånger var snabba att utnyttja.

UIF skapade en del lägen framt men hade svårt att få fram de där superheta chanserna och Selånger kunde kontrollera matchen, även om hemmalaget pressade på bra med långt spel i slutet. Båda UIF:s mål gjordes av Daniel Nilsson.

Nu hoppas vi på bättre väder så att vi får vettiga träningsförutsättningar denna vecka innan hemmamatchen mot Östersund på lördag!
Lör 16/11 14:00
Lör 23/2 13:15