Välkommen till friidrottsektionens hemsida

Friidrottsektionen är på uppåtgående. Idag finns ungefär 140 aktiva ungdomar som tränar regelbundet. Man tränar på Musköten och Dragonhallen vintertid och Campus arena, IKSU sommartid.
Kvalgränser för inomhussäsongen 2019-20
2019-12-05 14:13
Kvalgränserna för inomhussäsongen finns nu upplagd under"Klubbinformation/Förhållningsregler"
Norrlandsmästerskapen och regionsmästerskapen för 13-14 år
2019-12-01 07:55
Välkomna till Norrlandsmästerskapen och Regionsmästerskapen för 13-14 år 2020!
Lö-sön 8-9 februari
Nolia friidrottshall Umeå.
Inbjudan och övrig info kommer...

Välkomna!
Samarbete med SISU och registrering av lärgrupper
2019-11-29 15:52

I vår förening samarbetar vi med SISU Idrottsutbildarna gällande utbildnings- och utvecklingsfrågor. Vi tycker det är viktigt för både ledare, aktiva, föräldrar och styrelse att ständigt ligga i framkant gällande tankesätt och beteende. Inte bara mot varandra i föreningen utan även mot andra föreningar. Vi vill därför veta all bildning som sker i vår verksamhet dvs det arbetet som du lägger ner på att utbilda/utveckla dig själv eller din grupp, utöver den ordinarie träningen, i sk ”lärgrupper”.

En lärgrupp är en mötesform där en liten grupp ca 3-8 personer lär sig tillsammans för att utveckla sig själva och verksamheten. Det är ett fritt lärande där initiativ och planering görs gemensamt i varje grupp. Det kan vara utifrån ett fast upplägg eller helt fristående ämnen. Gruppen kan antingen träffas fysiskt eller via nätet. Allt handlar om att berika varandra med ny kunskap och kanske nya förhållningssätt. På vår hemsida hittar du mer inspel och medskick som utvecklar dig och din förening – SISU Idrottsutbildarna

Har du fler frågor eller funderingar på vad ert lag eller ledargrupp skulle kunna fördjupa er i? Vill du veta mer om hur ni startar upp en lärgrupp?

Kontakta utbildningsansvarig i föreningen eller Linda Hjortborg på SISU Idrottsutbildarna: linda.hjortborg@vbidrott.rf.se

Tack för ditt engagemang och lycka till!

Vinterspelen lördag den 30/11
2019-11-29 13:27
F 9 60 meter
Resultaten live rapporterades och finns på

Tack alla ni som tävlade och bjöd på så mycket kämpaanda och så många fina personliga rekord! 👍💪💐
Tack alla funktionärer för ert fina engagemang och till den hejande publiken 👏👏👏

Viktig info - Begränsat registerutdrag
2019-11-29 10:00
Enligt beslut på Riksidrottsmötet införs det ett krav på att alla ledare inom idrotten ska lämna in ett begränsat registerutdrag. Detta är något som vi i Sandåkerns SK, Umedalens IF och IBK/IBF/IBS Dalen har diskuterat sen en tid tillbaka och står bakom. Vi är tacksamma för allt det arbete som du och dina ledarkollegor gör för att bedriva en trygg och utvecklande idrottsmiljö! Vi gör det här för att utöka skyddet för alla barn i vår verksamhet utöver andra insatser för att motverka diskriminering, kränkningar och övergrepp.

Via den här länken hittar du mer information om vad begränsat registerutdrag är och hur det kommer gå till: Information – Begränsat registerutdrag
Bea utsedd till årets ungdomstränare i friidrott
2019-11-29 08:40
Beatrice Sjödin
Beatrice Sjödin, tränare för UIF´s parasportgrupp i friidrott är utsedd till årets ungdomstränare av Svenska friidrottsförbundet och fick mottaga det fina priset på Friidrottsgalan. Bea har varit friidrottstränare i UIF sedan tonåren och från 2015 tränare för Parasportgruppen. Bea är även engagerad i Västerbottens parasportförbund och verkar för att fler klubbar i länet ska erbjuda friidrottsträning för barn och ungdomar med funktionsvariation.
Umedalens Vinterspel 2019
2019-11-13 07:50
Välkomna till Umedalens Vinterspel 2019
Lördag den 30 november 2019 med första start klockan 10.00

Övrig info, se fliken "aktuella tävlingar"
Efteranmälan: Välkommen med din efteranmälan på tävlingsdagen, sekretariatet, en trappa upp i friidrottshallen. Vår ambition är att det ska finnas plats för alla som vill vara med!
Nyheter från våra grupper
Friidrott - Parasport, 29/11 10:00