Välkommen till friidrottsektionens hemsida

Friidrottsektionen är på uppåtgående. Idag finns ungefär 140 aktiva ungdomar som tränar regelbundet. Man tränar på Musköten och Dragonhallen vintertid och Campus arena, IKSU sommartid.
All inomhusträning för grupper inställd
2020-04-01 17:16

Föreningarna Väst på Stan, Sandåkerns SK, Umedalens IF och IBK Dalen, har beslutat att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och ställer in all träning som sker i grupp inomhus med start torsdag den 2a april. Detta berör alla grupper som tränar i idrottshall, fotbollshall, fotbollstält, friidrottshall eller annan idrottsanläggning.

Alla träningsmatcher ställs också in efter rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och Riksidrottsförbundet.

Enligt rekommendationer från ovan nämnda hålls verksamhet utomhus fortfarande igång, grupper som annars tränar inomhus får nu flytta sin verksamhet utomhus.

Fyrkampen inställd!
2020-03-13 12:51
Fyrkampen skulle ha arrangerats den 4 april men med anledning av Coronaviruset ställer vi in tävlingen och återkommer nästa år.
Vi vill istället uppmuntra alla som bedriver friidrottsträning att genomföra en lättsam PRK/ mångkamp med sin träningsgrupp. Plocka fram papper penna/ måttband7 stafettpinnar mm och avrunda med bulle och dryck!
Elin nära USM medalj
2020-03-11 10:47
Umedalens friidrotts framgångar fortsatte i helgen då Ungdoms SM i friidrott avgjordes i Örebro. Elin Tegenborg Sjöström, hoppade till sig en fjärdeplats i F 15 längdhopp med ett hopp på 5.23 meter. I finalen på 60 m blev Elin åtta med tiden 8.09 sek.
Fina resultat på IJSM i Göteborg i helgen
2020-03-02 07:36
Det blev bra resultat under IJSM i Göteborg i helgen. Pernilla Norgren 3:a i höjd (F19), Olle Bång 2:a i höjd (P19) samt Joesf Berglund 3:a på 60 m (P17).

Grattis!
Kvalgränser för inomhussäsongen 2019-20
2019-12-05 14:13
Kvalgränserna för inomhussäsongen finns nu upplagd under"Klubbinformation/Förhållningsregler"
Samarbete med SISU och registrering av lärgrupper
2019-11-29 15:52

I vår förening samarbetar vi med SISU Idrottsutbildarna gällande utbildnings- och utvecklingsfrågor. Vi tycker det är viktigt för både ledare, aktiva, föräldrar och styrelse att ständigt ligga i framkant gällande tankesätt och beteende. Inte bara mot varandra i föreningen utan även mot andra föreningar. Vi vill därför veta all bildning som sker i vår verksamhet dvs det arbetet som du lägger ner på att utbilda/utveckla dig själv eller din grupp, utöver den ordinarie träningen, i sk ”lärgrupper”.

En lärgrupp är en mötesform där en liten grupp ca 3-8 personer lär sig tillsammans för att utveckla sig själva och verksamheten. Det är ett fritt lärande där initiativ och planering görs gemensamt i varje grupp. Det kan vara utifrån ett fast upplägg eller helt fristående ämnen. Gruppen kan antingen träffas fysiskt eller via nätet. Allt handlar om att berika varandra med ny kunskap och kanske nya förhållningssätt. På vår hemsida hittar du mer inspel och medskick som utvecklar dig och din förening – SISU Idrottsutbildarna

Har du fler frågor eller funderingar på vad ert lag eller ledargrupp skulle kunna fördjupa er i? Vill du veta mer om hur ni startar upp en lärgrupp?

Kontakta utbildningsansvarig i föreningen eller Linda Hjortborg på SISU Idrottsutbildarna: linda.hjortborg@vbidrott.rf.se

Tack för ditt engagemang och lycka till!

Viktig info - Begränsat registerutdrag
2019-11-29 10:00
Enligt beslut på Riksidrottsmötet införs det ett krav på att alla ledare inom idrotten ska lämna in ett begränsat registerutdrag. Detta är något som vi i Sandåkerns SK, Umedalens IF och IBK/IBF/IBS Dalen har diskuterat sen en tid tillbaka och står bakom. Vi är tacksamma för allt det arbete som du och dina ledarkollegor gör för att bedriva en trygg och utvecklande idrottsmiljö! Vi gör det här för att utöka skyddet för alla barn i vår verksamhet utöver andra insatser för att motverka diskriminering, kränkningar och övergrepp.

Via den här länken hittar du mer information om vad begränsat registerutdrag är och hur det kommer gå till: Information – Begränsat registerutdrag
Nyheter från våra grupper
Friidrott - Parasport, 01/04 17:16