BANDY
HERR

Säsongens första seger!
2021-12-12 16:23

Efter att ha gjort några goda insatser, men inte nått ända fram, kom så äntligen första pinnarna för säsongen! Vinst med 3-2 borta mot Karlsborg och det var kräksnö, få avbytare och plogbilar i vägen - allt som vanligt en match mot Bruket alltså.

Trots snön som föll bestämde sig hemmalaget för att spela längs isen nästan hela matchen. Det kändes som att Umedalen hade rätt bra koll på ett ganska fantasilöst KBK men vid ett ovaksamt tillfälle dök en hemmalirare in i straffområdet och blev tagen lite väl hårt av försvaret. Straff till Karlsborg och fram klev i vanlig ordning mellanbroder Bergdahl, som inte ens under pistolhot skulle kunna tänka sig att placera bollen; stenhårt och mitt i hjälmen på Blom satt knacken och Robban fick fortsätta frysa på botbänken ett tag. Det tog dock inte lång tid innan han fick komma in igen. Den yngre versionen av Bergdahl fick en fin boll i djupled, skaffade sig friläge ur högerposition och vispade upp bollen i nättaket. Umedalen pressades hårt på egen planhalva av KBK men varierade det långa spelet med att spela sig runt pressen och komma på några fina anfall. Ett sådant ledde till att den långvarige umespelaren Josef tyckte det var läge att ha kramkalas innanför eget straffområde, vilket inte uppskattades av vare sig domartrio eller Clarence. Clarre var för övrigt hårt uppvaktad av hemmalaget hela matchen och borde ha fått med sig åtminstone dubbla antalet utvisningar. Den efterföljande straffen dock inte bättre än att målvakten kunde styra ut den i stolpen. Det långa spelet från Karlsborg kändes inte så hotande, men det var på ett lång utkast från målvakten som 2-0-målet kom: Robban skulle ta ner bollen då Brukets PB kom inhoppande från vänster, tog med sig Robban och boll och fri med Blom utökade ledningen. Frislag tyckte alla röstbemyndigade i Sverige. Kamp om boll tyckte de randiga.

Men ingen fara på taket! Det nya Umedalen är inte bara ett lag som fortsätter tugga på utan även ett lag som börjat dunka in hörnor! Hasse Anderss... nej, Clarence Wahman smekte upp en högerhörna i nättaket i slutet av halvleken och innan det var dags för rastfikat hade Anton påpassligt rakat in en retur efter ett långskott som målvakten missberäknade.

Mersmak och kaffe i paus! KBK fortsatte att kliva högt, Umedalen fortsatte att slå långt, och det hände ärligt talat inte så jättemycket. Hemmalaget tycktes få mer och mer panik när de inte skapade några chanser och tog till slut timeout för att prata igenom saken. "Lyyyfta låångt" hördes över hela Kalix IP, vilket innebar PB som target och långa kast från målvakten. Inte heller detta lyckades skapa några farligheter utan istället föortsatte gästerna att sticka upp med chanser emellanåt. Så, i den 87:e minuten skrapade Umedalen fram en hörna. Hallberg såg sugen ut, fick chansen, pricksköt in segermålet mellan benen på målvakten och firade med Fireball.

Bortsett från förvirringen och 90-talspopen i omklädningsrummet efter matchen var det otroligt skönt att genomföra en match helt planenkigt och att laget ger allt i exakt 90 minuter, trots bara en avbytare. Extra plus till våra juniorer som kliver in och tar för sig: Simon som nu fått upp ångan i division 1 och August som debuterade i herrlaget och tog för sig på mittfältet.