SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Umedalens IF
FRIIDROTT
MUSKÖTENGRUPPEN

Ny friidrottsgrupp för barn födda 15-16
2024-06-03 18:05

Vårterminen-24 startades en ny friidrottsgrupp för barn födda 13-16 kallad Musköten 1. Vi tränar på torsdagar kl 18-19 på Musköten. Fokus på träningarna ligger på rörelse, koordination och övning inom de olika kast-, hopp- och löpgrenarna.

 

Om du har ett barn som är nyfiken på friidrott är ni välkomna att komma och träffa oss i samband med Umedalsterrängen (löpartävlingar öppna för alla) som hålls i Kullaspåret tre tisdagar i rad med början 20/8.

 

Den 12/9 drar höstens ordinarie träningar igång på Musköten. Vid de två första tillfällena är det möjligt att komma och prova på att träna med oss. Alla som vill komma och provträna ska göra en intresseanmälan via hemsidan.

 

Alla som har gjort en intresseanmälan kommer att få en inbjudan till ett föräldramöte där vi kommer att informera om vår verksamhet och svara på frågor från er.

 

Friidrottssektionen är i princip driven av föräldrar till träningsaktiva barn och tillsammans skapar vi möjligheter för barnen att få röra på sig och träffa nya vänner. Det behövs fler engagerade föräldrar till styrelsen, tävlingskommittén och som grenansvariga på tävling.

 

Utgångspunkten är att vi alla ska hjälpa till på det sätt vi kan och det finns många olika sätt att bidra till verksamheten.

 

Det är i dagsläget 11 barn i gruppen. Det är sagt att det ska vara 1 tränare på 5 barn. Om det finns 3 föräldrar som kan gå in som hjälptränare så kan vi erbjuda plats till ytterligare 14 barn.

 

Det är helt avgörande att ha hjälptränare som kan stötta upp och hjälpa till att plocka fram/plocka bort redskap, torka en tår och hålla ordning i gruppen. Du behöver inte ha tidigare erfarenhet av friidrott, du behöver inte delta vid samtliga träningar och du behöver inte ha ansvar för träningsupplägget.

 

Efter provträningstillfällena kommer vi att erbjuda plats enligt i första hand köordningen. Barn till föräldrar som kan ta på sig ett uppdrag som hjälptränare får förtur.

 

Vi hoppas att det är många barn som är sugna på att träna friidrott med oss!

 

Ansvariga tränare för Musköten 1:

Maja Fors

Benny Linder 

 

 
Friidrotts sektionens sponsorer 2024