Länk till Träningar/matcher Umedalens IP Konstgräs
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Umedalens IF
FOTBOLL
P09

Information
2018-05-06 14:31

Hej alla fotbollssugna familjer! 

 

Träningen har dragit igång och det märks att killarna är maxtända på fotboll vilket känns jätteroligt.

                                           

Årets fotbollssäsong kommer att likna fjolåret på många sätt. 

 

Vi följer Svenska Fotbollsförbundets träningsplan. För nioåringar är det fortfarande viktigast med mycket bollkontakt och individuellt spel. Det blir därför mycket färdighetsövningar i kombination med smålagsspel. 

 

Vi har anmält två lag till seriespel i sammandragsform då man spelar 2 matcher vid varje tillfälle. Lagen kommer att blandas om inför varje ny spelomgång. Vi har inte planerat något cupspel under våren men eventuellt anmäler vi oss till Spölandscupen till hösten. 

 

När vi skickar ut kallelser till matcherna är vi tacksamma om ni kan svara så fort som möjligt om man kan vara med eller ej så vi får möjlighet att kalla in någon ersättare.

 

Vi kommer även börja skicka ut kallelser till träningarna så vi vet ungefär hur många som kommer till träningen för att kunna planera träningen på bästa sätt.

 

Ifjol togs det inte ut någon träningsavgift. Det måste vi göra i år. Verksamheten går inte runt på enbart aktivitetsstödet vi får för träningar och matcher. Årets träningsavgift kommer att bli 500 kronor och information hur man betalar kommer från kansliet. 

 

Vi kommer att ha ett antal tillfällen då vi ska göra föräldrajobb för klubben och laget. Exempelvis städning av Umedalens IP/Päråkerns fotbollsplan, Handräckning till Bingosektionen samt fikaförsäljning vid Levande IP. Vi kommer att göra som ifjol och lägga ut listor på ansvarsfördelningen. Det var lite si och så med full uppslutning ifjol. Därför vill vi poängtera att det inte är något frivilligt för oss att delta. Deltagande av ett barn i fotbollsverksamheten förutsätter att föräldrar kan genomföra de gemensamma föräldrajobben. Ett tips: är ni hemma en helg då ett föräldrajobb genomförs, anmäl er frivilligt så behöver ni inte ha dåligt samvete ifall ni skulle vara bortresta när det egentligen är er tur. 

 

I tränarstaben har det skett lite förändringar, Maria och Emma har tagit paus och istället har Peter Vikström, Urban Sandström och Johan Reichler klivit på tränarsysslan.

 

Har ni några frågor är det bara att höra av sig till någon av tränarna. 


Välkomna till en ny rolig fotbollssäsong! 

 

/Tränarna 

 

 
Huvudsponsorer UIF 2024