FOTBOLL
DAMLAGET DIV 2

Seger säkrade serieavancemang för damlaget
2016-09-04 23:12

Under fredagskvällen tog hemmalaget emot gästande Sandviks IK. Det var inte vilken seriematch som helst för hemmalaget eftersom en vinst hade säkrat en plats för laget i den högre divisionen.

Sandvik hade ett jätteläge i början av matchen men Umedalen tog snabbt över kommandot och skapade mycket lägen som tog lång tid innan det gav resultat. Två spelare i den svartvita defensiven hade inte siktet rätt inställt när målet två gånger var helt öppet i första halvlek men bollen placeras utanför. Sandvik kämpade på bra i försvaret och gjorde sitt yttersta för att förhindra motståndarna från att komma in i målområdet. Trots detta fanns det ingen brist på målchanser för hemmalaget men ändå kunde inte bollen hitta in bakom målvakten förrän i början av andra halvleken. Inte alltför lång tid efter första målet kom även slutresultatet 2-0 som trots många fina målchanser och skott på mål fick bli matchens sista mål. I matchens sista kvart var tempot högt och och spänningen var spänd när Umedalen fortsatte att försöka utöka resultatet utan resultat. Umedalens tränare Jan Eliasson anser att de kontrollerade matchen rakt igenom och vinner rättvist. Han var nöjd med alla delar av laget eftersom laget hade ”En stabil backlinje som var trygga rakt igenom. Ett mittfält som ägde och framåt var vi ständigt farliga.” Det var många spelare som han ansåg förtjänade ett extra plus vilket var Sofia E, Petra, Sara, Alin och Natalie.

Detta innebär att trots resultat i kommande matcher har Umedalen säkrat ett serieavancemang nästa säsong till division 1. För de spelarna som kommer från GUIF är detta något helt nytt men resterande som spelade i Umedalen föregående år är spel i division 1 bekant eftersom det var där UIF befann sig 2015.

Målskyttar: Natalie Kyrk och Alin Bisping.